Championship divisie – verplicht werk

European Brass Band Championships

Geweest

Dit concert wordt onderbroken voor de Nationale Dodenherdenking. Om 20.00 uur zullen twee minuten stilte in acht worden genomen.

De twaalf beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen. In dit eerste deel van de kampioenschappen spelen zij na elkaar allemaal hetzelfde verplichte werk Time for Outrage! van de Luxemburgse componist Marco Pütz.

Marco Pütz laat in dit werk zijn persoonlijke ongenoegen over alle huidige crises in de wereld tot uiting komen. Niet dat hij de illusie heeft dat zijn muziek verlichting kan bieden, maar het geeft op zijn minst uiting aan de verontwaardiging. Je kunt niet anders dan verontwaardigd zijn, volgens Pütz: als je dat niet bent, let je niet op. Een vleugje sarcasme verdoezelt Pütz’ machteloosheid: de daders worden in het derde deel (Rock the Culprits) niet ‘gestraft’ maar ‘gerockt’.

European Brass Band Championships
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op Facebook, Twitter en Instagram!