Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 6 november 2018

Election Night | The Midterms

Volg live de midtermverkiezingen met o.a. Maarten van Rossem en Mei Li Vos

zaal open
19:30
aanvang
20:00
verwachte eindtijd
01:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Maarten van Rossem
Mei Li Vos
Laila Frank
Tjeerd Royaards
E.v.a.

dinsdag 6 november 2018

Election Night | The Midterms

Volg live de midtermverkiezingen met o.a. Maarten van Rossem en Mei Li Vos

Op 6 november gaat Amerika naar de stembus voor de midtermverkiezingen. Normaliter niet zo spannend, maar in 2018 bekijkt de wereld deze verkiezingen maar op één manier: als een referendum over het controversiële presidentschap van Donald Trump. De uitslag bepaalt in grote mate of Trump door kan gaan met zijn disruptieve politiek, of dat de Democraten in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hem een halt toe gaan roepen.

Volgens velen is het land niet zo verdeeld is geweest sinds de burgeroorlog in de negentiende eeuw. Normaliter is de opkomst onder republikeinse kiezers tijdens de midterms hoger, maar dit jaar staat er zeker voor Democraten veel op het spel. Slagen zij erin voldoende kiezers te mobiliseren om tenminste de controle in het Huis terug te veroveren? Er hebben zich een record aantal vrouwen en mensen van kleur aangemeld om de strijd tegen de Republikeinen aan te gaan - in zowel het Huis, de Senaat of voor één van de vele lokale bestuursfuncties die vrijkomen. Hoe gaat het politieke landschap in de VS er op 7 november uitzien? 

Club Nine op 6 november the place to be voor politieke junkies. Verwacht goede gesprekken, video’s en natuurlijk live verslag vanuit de States. Van 20.00 uur tot 01.00 uur - tot we zicht hebben op een glimps van de definitieve uitslag. Met:

  • historicus Maarten van Rossem
  • politica Mei Li Vos
  • Amerika-kenner en journalist Laila Frank (o.a. De Groene Amsterdammer)
  • cartoonist Tjeerd Royaards (o.a. NRC, The Cartoon Movement)
  • campagnestrategen Bianca Pander (BKB | Het Campagnebureau.) en Jurjen van den Bergh (De Goede Zaak)
  • campaigners Mikal Tseggai en Pieter Paul Slikker (PvdA)

Verwacht goede gesprekken, video’s en natuurlijk live verslag vanuit de States. Van 20.00 uur tot 01.00 uur - tot we zicht hebben op een glimps van de definitieve uitslag.

Foto Mirah Curzer via Unsplash.

Zie ook