Menu Sluit Agenda Zoeken Kassa
woensdag 16 mei 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

DiCE no. 8: new pop music

In EKKO

€ 13,-

geweest

Inclusief servicekosten.

aanvang
20:30
zaal open
19:30
woensdag 16 mei 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

DiCE no. 8: new pop music

In EKKO

€ 13,-

geweest

Inclusief servicekosten.

Woensdag 16 mei is de achtste editie van showcase-avond DiCE, waarbij veelbelovende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht spelen. Deze editie pakken we het iets anders aan: de avond vindt plaats in EKKO, met drie acts op het programma – namelijk Bad Sounds, Brooke Bentham en Ruby Empress! Op Spotify vind je een DiCE-playlist om er vast goed in te komen.

Tijdschema
19:30 uur | doors EKKO
20:30 uur | Brooke Bentham
21:10 uur | Ruby Empress
22:10 uur | Bad Sounds

Laat je niet afleiden door de bandnaam: Bad Sounds is eigenlijk gewoon hartstikke goed. De Britse broertjes Ewan en Callum Merrett hebben allerlei invloeden – van Beck tot De La Soul – versmolten tot een geheel eigen sound die het midden houdt tussen funky disco, indie en hiphop. Eerder stonden ze al op Glastonbury en riep BBC1’s Annie Mac de single Wages uit tot ‘hottest record in the world’. Deze zomer verschijnt debuutplaat Get Better, met de single Evil Powers als voorproefje!

Britse singer-songwriter Brooke Bentham heeft tot nu toe twee ep’s op haar naam staan, met daarop een collectie van subtiele maar ook intense ballads met een folky artrockrandje en persoonlijke, directe teksten en haar aangrijpende stem. Het breekbare Oliver is haar meest bekende nummer, maar onze persoonlijke favoriet is I Need Your Body. Voor liefhebbers van Angel Olsen en Sharon van Etten!

Zweedse band Ruby Empress heeft innemende dreampop voor je in petto, waarin ook funk, disco en psychedelica terug te horen zijn. Dromerige popsongs worden afgewisseld met neo-elektronica, waarbij vergelijkingen met Tame Impala, Phoenix en Metronomy niet vergezocht zijn. Afgelopen jaar trakteerden ze ons nog op de ep Empressionism, maar niet veel later verscheen alweer de nieuwe single Kimono House!

Op eerdere edities van DiCE stonden o.a. Joy Crookes, Stereo Honey, Noga Erez, Colouring, Childhood, Dermot Kennedy, Miya Folick, EKKAH, Isaac Gracie, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DiCE een van de hosts tijdens Le Mini Who? 2016 waarbij o.a. Sleepers' Reign en MICH in café Stathe speelden. DiCE wordt georganiseerd in samenwerking met EKKO en Friendly Fire.

Ook interessant

za 6 apr 2019

Transition Festival 2019

za 8 jun 2019

Rob de Nijs

Theatershow Niet voor het laatst

do 21 mrt 2019

Prince - a symphonic tribute

Noord Nederlands Orkest, Boris en Jennie Lena

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord