Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Ellen Laan
Tim Hofman
Jan Banning & Miranda Boone
Michelle David & the Gospel Sessions
Kiki Schippers
Erik Verlinde
Joke Hermsen
Glodi Lugungu
Marieke Lucas Rijneveld
Sarah Durston
Sabrina Starke
Marli Huijer
Dan Hassler-Forest
Iris Penning
Filosofisch speeddaten
Tomas Serrien & Jan Swerts

Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

BETWETER Festival 2019

Wetenschap, muziek, kunst, film en meer

Geweest

Bet·we·ter (de; m,v; meervoud: betweters), 1. iemand die alles beter wil weten; wijsneus

Op 4 oktober 2019 is Betweter terug! Tegendraads, geestverruimend en even eigenwijs als altijd. Met dit jaar aandacht voor verandering. Welke hardnekkige ideeën en gewoontes wil jij liever achter je laten?

Tijdens het Betweter Festival 2019 onderzoeken we met wetenschappers en artiesten hoe het anders kan. Welke denkpatronen kunnen we beter doorbreken? Wat moet er voor ze in de plaats komen? En hoe komt het eigenlijk dat we zo graag vasthouden aan het bekende? We poetsen oude theorieën op van obscure wetenschappers en geven het woord aan tegendraadse denkers, schrijvers en kunstenaars. Over seksuele gelijkheid, radicale duurzaamheid en de kracht van utopieën. Maar ook over vooroordelen, heimwee en hokjesdenken. Out of the box en geestverruimend. Zodat jij de toekomst met frisse zin tegemoet kan treden.

? Bekijk hier het blokkenschema! ?

Met o.a. seksuoloog Ellen Laan, journalist Tim Hofman, dichter en schrijver Marieke Lucas Rijneveld, zangeres Sabrina Starke, natuurkundige Erik Verlinde, cabaretiers Glodi Lugungu en Kiki Schippers, mediawetenschapper Dan Hassler-Forest, psychiater Sarah Durston, Filosofisch speeddaten, en afsluiter Michelle David & The Gospel Sessions.

Bezoekers van Betweter Festival mogen gratis blijven hangen voor de afterparty: Binge Dancing!

Op de hoogte blijven?
Meld jezelf aan voor het Facebook-event of schrijf je hier in voor de festivalupdates van Betweter. Meer informatie over het programma vind je op betweterfestival.nl.

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door Studium Generale, namens de Universiteit Utrecht en samen met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), het UMC Utrecht, de Universiteit voor Humanistiek (UvH) en TivoliVredenburg.