Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
nog niet bekend
Locatie
De Helling
Attend
Facebook-event

Ariel Posen

Moderne rootsy guitar hero | in De Helling

incl. servicekosten

De Helling en TivoliVredenburg presenteren:

Guitar heroes; het is tegenwoordig een zeldzaam ras. Maar toch zijn ze zijn nog niet helemaal uitgestorven. Het levende bewijs daarvan is Ariel Posen, Canadees gitaarvirtuoos en de favoriete gitarist van je favoriete gitarist. Met zijn kenmerkende ronkende en melodieuze spel vergaarde hij snel roem in gitaristenland, en groeide hij uit tot één van de meest toonaangevende gitaristen van deze tijd. Maar Posen is meer dan een gitaarheld alleen. De Canadees is namelijk ook een begenadigd zanger en songwriter met drie albums achter zijn naam. Zijn sound bevindt zich op het snijpunt tussen blues, americana, blue eyed soul en pop. De songs zijn rootsy en modern tegelijkertijd, het ene moment echt vintage bluesrock, dan weer gevoelig en catchy à la John Mayer.

Sinds zijn debuutalbum How Long, is Ariel Posen non-stop on the road. Logisch dus ook dat zijn tweede album, Headway, onderweg ontstond. Achter in de tourbus of in kleedkamers werden de songs geboren, en op de podia werden ze volwassen. Op dit album staat groei centraal. In het leven, in de liefde, maar ook als muzikant. How Long is een introductie van de muzikant Ariel Posen aan het grote publiek, Headway is een portret van een volgroeide artiest met een uitgekristalliseerde sound. Met dit album reizen Posen en zijn band op dit moment de podia af.

Live wordt Posen bijgestaan door een band vol doorgewinterde topmuzikanten in bloedvorm, klaar om Utrecht op haar grondvesten te doen schudden. Verwacht een flinke dosis virtuositeit, spelplezier, scheurende solo’s en uitgerekte jams. Met de gitaar altijd als sprankelend middelpunt.

Zie ook

Israel Nash

Dromerige gitaarrock à la Neil Young

Steve Earle

Solo & acoustic show van americana legende

Cory Wong feat. Antwaun Stanley

Aanstekelijke funk door Vulfpeck-gitarist