Aanvang
Zaal open
Programma

Eefje de Visser
Sports Team
EUT
The Murder Capital
Mozes and the Firstborn
Georgia
Indian Askin
Iguana Death Cult
Leafs
Goldband
Ares
WIES
Personal Trainer
Rina Mushonga
Áslaug
Real Derek
la loye
Sor
Meetsysteem
LO-FI LE-VI
+ meer!

Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

3voor12 Song van het Jaar festival

o.a. Eefje de Visser, Sports Team, EUT en The Murder Capital

Geweest

Op vrijdag 6 december tovert 3voor12 ons gebouw weer helemaal om tot festivallocatie met optredens van Nederlandse én internationale talenten die stuk voor stuk indruk hebben gemaakt met nieuwe muziek het afgelopen jaar. Alles draait deze avond rondom de vraag: wie maakte de beste song van 2019?

Tussen de optredens door telt 3voor12 vanaf 100 af naar de nummer 1, de winnaar van de 3voor12 Song van het Jaar 2019. Die prijs ging de afgelopen jaren o.a. naar Arcade Fire met Everything Now, De Staat met Make The Call, Tame Impala met Let It Happen en Daft Punk met Get Lucky.

Line-up van het festival
Eefje de Visser komt in aanloop naar de release van haar nieuwe album Bitterzoet haar ambitieuze nieuwe liveshow spelen. Ze krijgt gezelschap van de Britse gitaarsensatie Sports Team, de imposante Ierse post-punkers van The Murder Capital en EUT, het immer vrolijke vijftal dat onlangs nog zijn nieuwe single 'It's Love (but it's not mine)' uitbracht. Eindhovense garagerockband Mozes and the Firstborn speelt een van hun laatste shows op het festival. Daarnaast komen de Londense poprevelatie Georgia, Haagse cultformatie Goldband, hiphop-act Ares, Nederlandstalige popband WIES, muziekavonturier Rina Mushonga, raptaltent Sor, elektronica-artiest Meetsysteem en slaapkamerpopproducer LO-FI LE-VI. Tot slot zijn ook nog eclectische band Iguana Death Cult, psychedelische band Indian Askin, hiphopartiest Leafs, indieproject Personal Trainer, singer-songwriter Áslaug, rammelband Real Derek en singer-songwriter la loye toegevoegd aan de line-up.

Tickets voor het festival

  • Earlybird-tickets: €5,- (uitverkocht)
  • 3voor12-groepstickets: €12,- voor 3 personen (uitverkocht)
  • Reguliere tickets: €7,-

Tijdschema
Tijdens het festival kun je het tijdschema op je smartphone vinden op TimeSquare.

Song van het Jaar en 3voor12 Award
Het Song van het jaar festival wordt gepresenteerd door verschillende 3FM dj's. Eva Koreman (3voor12 Radio) en Sagid Carter (Club Carter) onthullen tussen 23.00 en 23.57 uur de Song van het Jaar 2019. Tijdens het festival wordt niet alleen de winnaar van de Song van het Jaar bekendgemaakt, ook wordt de 3voor12 Award uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Eerdere winnaars van de 3voor12 Award zijn bijvoorbeeld Jacco Gardner, Typhoon, De Staat en Ray Fuego. Dit jaar behoren o.a. Altın Gün, Amber Arcades, Faberyayo, Jungle By Night en Pip Blom tot de genomineerden.

Afterparty
Op vertoon van je ticket voor 3voor12 Song van het Jaar mag je gratis afteren bij FOMO - (some of) the best new music in Pandora. Verwacht alleen het beste van de nieuwste releases, all night long!