Week van de Jazz

International Jazz Day, het globale initiatief van Unesco i.s.m. het Herbie Hancock Institute of Jazz heeft er een Nederlands zusje bij: de Week van de Jazz! Tijdens deze week vieren ruim dertig jazzpodia en -festivals - de jazz van nu. In TivoliVredenburg vind je bijna elke dag een jazzconcert én presenteren twee jazzmusici hun compositieopdracht.

Rembrandt Frerichs feat. Alma Quartet & Dominic Seldis

ZONDAG 24 APRIL

De premiere van Rembrandt Frerichs’ Eerste Pianoconcert, een jazzpianoconcert dat hij in opdracht van musici van het Koninklijke Concertgebouw schreef.

► Tickets

Dubbele albumpresentatie: Thomas Pol & Teis Semey

DINSDAG 26 APRIL 2022

Bassist Thomas Pol en gitarist Teis Semey presenteren hun nieuwste albums.

► Tickets

Myrthe van de Weetering

WOENSDAG 27 APRIL 2022

Violist Myrthe van de Weetering presenteert haar nieuwste werk, een combinatie van jazz en poëzie, met o.a. bassist Thomas Pol (Benjamin Herman) en pianist Xavi Torres (Joris Roelofs).

► Tickets

Dennis van Aarssen

DONDERDAG 28 APRIL 2022

Met zijn aangename geluid en perfecte gevoel voor de juiste noot op de juiste plek croont zanger Dennis van Aarssen alles van Frank Sinatra tot Michael Bublé.

► Tickets

Ben Wendel - High Heart

VRIJDAG 29 APRIL

De Canadees-Amerikaanse saxofonist Ben Wendel is een van de vormgevers van de moderne jazzscene. Tijdens dit concert komt hij met zijn High Heart-band, waarin een paar van de meest toonaangevende jazzmusici van dit moment samen komen: Shai Maestro (Avishai Cohen, Chick Corea), Nate Wood (Kneebody, Wayne Krantz) en Joe Sanders (Charles Lloyd, Christian Scott).

► Tickets

Mark Alban Lotz

ZONDAG 1 MEI

Componist, improvisator en fluitist Mark Lotz presenteert de compositieopdracht van de Week van de Jazz, dat Lotz’ opdraagt aan de vrouwen van Afghanistan. L

► Tickets