U Jazz Workshops

Scroll naar beneden voor ons huidige workshop-aanbod.

Zin in zelf muziek maken? Wil je na een concert je eigen instrument weer tevoorschijn te halen? Speel je graag met andere muzikanten? Kunnen je improvisaties beter? Behoefte aan een beetje coaching en een paar goede tips? Dan organiseert UJazz voor jou jazzworkshops. De docenten zijn professionele muzikanten die zelf op één van de podia van TivoliVredenburg kunnen staan.

Wat gebeurt er in de workshops?
Er zijn workshops waarin een bepaalde stijl aan bod komt zoals Latin, Surinaamse Muziek of Modale Jazz. In andere workshops duiken we een aantal weken in de muziek van één componist zoals Monk, Mingus of Eddy Harris. Daarnaast zijn er workshops waarin we ons concentreren op een bepaald onderdeel van de muziek. Zo gaf Marc Scholten, lead saxofonist van het Metropool Orkest de workshop ‘Spice Up Your Solo’. En Thomas Kwakernaat hielp ons in het verleden met het overleven van sessies, solo’s en II-V-I’s.

Waar worden de workshops gegeven?
De workshops bestaan doorgaans uit 10 tot 15 deelnemers. Ze vinden plaats in het Muziekhuis Utrecht aan de Loevenhoutsedijk 301 in Utrecht. De eindpresentatie is in TivoliVredenburg.

Hoe meld je je aan?
Wil je meer weten en/of je inschrijven, mail ons dan: [email protected]. Je ontvangt dan een inschrijfformulier. Als je dit invult en terugstuurt kom je op de aanmeldingslijst te staan. Hieruit zullen we de 'band' samenstellen. Bij meerdere aanmeldingen van eenzelfde instrument(groep)  maken we een selectie. UJazz leden krijgen korting op concerten en workshops van U Jazz. De prijzen van de workshops zijn vanaf €75,-

Welke workshops heeft U Jazz georganiseerd? 

Workshopleider Titel
Tini Thomsen All About The Groove
Eric vd Westen Jazz zonder Grenzen
Dion Nijland De Oerknal!
Angelo Verploegen Van Broadway naar Bebop
Elsie Reiziger Ska
Jasper le Clercq Verhalend improviseren
Vincent Henar Kaseko, Cadence & Calypso
Reinier Baas Compositie en improvisatie
Efraïm Trujillo Surinaamse Muziek
Gallowstreet Gallowstreet
Marc Scholten Spice up your Solo
Rolf Delfos De muziek van Eddy Harris
Iman Spaargaren Snarky Puppy
Tineke Postma Modale Jazz
Tom Beek Blues & Rhythm
Armando Cairo Call & Response
Felicity Provan Cross Over
Mick Paauwe Mambo & Cubop
Folker Tettero Make it funky
Joost Dieho O Sabor do Brasil
Albert van Veenendaal Get Rhythm!
Jeroen Doomernik Horace Silver
Tjitze Vogel De Nederlandse Standard