Tip bij de Buren: De Parade

Neem deze vakantie weer een kijkje bij onze zomer-buren de Parade. Dit rondreizend Theaterfestival strijkt van 26 juli t/m 11 augustus neer in het Moreelsepark in Utrecht. Iedere dag spelen er voor jong en oud tientallen voorstellingen in de theatertenten. Wij geven zes tips die je niet mag missen dit jaar:

Lucky’s Studio - Lucky Fonz III

Na het succes en de enthousiaste reacties van publiek en pers op zijn eerdere verschijningen op De Parade, keert Lucky Fonz III ook dit jaar weer terug op De Parade met zijn show 'Lucky's Studio': een plek waar Lucky zijn bijzondere liedjes, komische verhalen en onverwachte hersenspinsels presenteert in een speciaal voor De Parade samengestelde show. Tickets & meer info.

Animatronics | mens x machine - Remy van Kesteren & ISH Dance Collective

In deze spectaculaire muzikale dansperformance laat harpist Remy van Kesteren vanuit een technologisch lab mechanische creaties tot leven komen door zijn muziek, ondersteund door de beats van 30 geniale, analoge, zelf spelende robotjes uit zijn Robotorkest. Remy van Kesteren en ISH Dance Collective ontmoeten elkaar in een wereld van beats, bots and bodies. Wie stuurt wat aan? Who’s in control? Een voorstelling waarin mens en machine, beweging en dans, ritme en klank versmelten tot een visueel spektakel. Tickets & meer info.

Niek & Guy

Na hun avonturen als onderdeel van spektakelgroep Ashton Brothers en hun deelname aan het Amsterdams Kleinkunstfestival, komt Nederlands nieuwste variété-duo eindelijk thuis in hun eigen tent op de Parade! In hun adembenemende voorstelling Niek & Guy laten ze precies zien wie ze zijn: vrolijke energieke alleskunners. Ze creëren een unieke mix van magie, fysiek theater en muziek in een show die je zal verbazen, ontroeren en onbedaarlijk hard laat lachen. Van een poëtische koorddanser tot rockende gedachtelezers en alles daartussenin. Tickets & meer info. 

Paradise Circus Now - moON productions / Hendrik Aerts

“Ik faal, ik val, ik sta weer op.” Zeven vluchtende personages stuiten op elkaar in de woestijn, opgejaagd door een verleden dat ze achtervolgt. Stuk voor stuk gebutst, gaan ze zichzelf opnieuw uitvinden in deze poëtische, scherpe en onvoorspelbare show vol gefluisterde balanceeracts en poppy songs. De laatste die zich aansluit is een jonge vrouw die naar Nederland is gevlucht, weg van geweld. Ook zachtheid vereist training en lenigheid. Maar hoe doe je dat als je onderweg verhard bent geraakt? Falen is gegarandeerd. Maar deze nieuwe en eigenzinnige familie is lenig, slaat het stof van zich af en trekt verder. Tickets & meer info.

WELKOM in de MIDDELEEUWEN – Niek Barendsen & co

Ben je toe aan scheurbuik, builenpest en een half uurtje schandpaal? Aan kwakzalvers, billenvegers en flagellanten? Wees dan WELKOM in de MIDDELEEUWEN, de theaterversie van de bekende televisieserie voor alle leeftijden van Niek Barendsen. Ellen Pieters, Rogier in ’t Hout, Kim van Zeben en Steyn de Leeuwe delen het toneel. Dus ben je klaar met de dag van vandaag, wil je even geen WiFi, hygiène of keuzestress? Ga dan mee naar de middeleeuwen en laat je onderspatten in de 'splatterzone, met lijfstraffen voor iedereen. Kom kijken en krijg de pest! Tickets & meer info. 

Met z’n drieën - Ron van Zalmsaus & Mevrouw Rijnink

Ron van Zalmsaus, het rapfenomeen waar zo weinig om te doen is geweest, maakt zijn niet per se langverwachte livedebuut. Hij zal het krakerige podium van de Parade betreden samen met zijn trouwe tweevoeter Mevrouw Rijnink en nog iemand. Verwacht een liedjesprogramma dat precies het midden houdt tussen klassieke kleinkunst en trapbeatdrillrap. Laaf je aan een voorstelling voor de blowende puber én de pretentieuze schoonpa. Dik in, dein mee en droom weg bij nieuwe, nu nog onbekende hits en bij oude hits die al bewezen hebben onbekend te blijven. Tickets & meer info.