Artists in residence

In de samenwerking tussen TivoliVredenburg en artists in residence staat de artistieke ontwikkeling van de laatsten voorop. In 2021 was er ruimte voor meerdere ‘residencies’. Hoe inspirerend is dat, werken in zo’n groot, leeg pand?

Negen maal DeWolff: met kaarslicht of in een diner

Voor de Nonagon Marathon – negen integrale albumuitvoeringen in tien dagen – wilde DeWolff iets meer doen dan alleen van achterdoek verwisselen. Elk album kreeg een eigen setting, met dank aan het tuincentrum.

Lees verder

Stay-at-homeparty met Tinlicker

De dancesector kwam tot stilstand en moest zich behelpen met stay-at-homeparty’s, dj-sets voor publiek op stoelen of nightshows op klaarlichte dag. In Pandora verzorgde het Utrechtse technoduo Tinlicker tot twee keer toe een livestream zonder publiek.

Lees verder

Maya's Cello House

De plannen voor haar residency in seizoen 2020/2021 moest ze aanpassen, maar Maya Fridman liet zich niet kisten. Een wereldpremière, een minifestival en een videosoundtrack (duet met BMX-kampioen): check, in the pocket.

Lees verder

Kika vulde de leegte met klank

Voor haar kwintetalbum Mind’s Eye nam saxofonist Kika Sprangers eerst met elk bandlid apart schetsen en ideeën door. Een vruchtbare werkwijze uit nood geboren: samenkomen met de complete band in kleedkamer 703 – ‘een te gekke ruimte’ – was geen optie.

Lees verder

Muurschildering als aftrap voor facelift

De in het oog springende roze-rode banen naar een ontwerp van Hansje van Halem zijn voor veel voorbijgangers al vertrouwd Utrechts straatbeeld. In juli werd de grafische voorstelling op de achtergevel van TivoliVredenburg aangebracht – geen eenvoudige klus.

Lees verder