Support your Locals: Dirk Witte Music Store

Ook nu er steeds meer versoepelingen zijn, kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Een levendige binnenstad vinden we tenslotte allemaal fijn. Iedere week stellen wij graag een lokale ondernemer. Deze week is dat Dirk Witte Music Store, tot ver buiten Utrecht bekend als het adres voor gitaren. We spraken met eigenaar Barry Witte.

Wie ben je?
Ik ben Barry Witte, derde generatie in Dirk Witte Music Store. De muziekwinkel van Dirk Witte bestaat al sinds 1939. Toen bestond het assortiment alleen uit accordeons, inmiddels zijn we een speciaalzaak voor gitaar. Daarnaast verkopen we veel accessoires zoals kabels, drumvellen enz.

Wat doe je in tijden van corona?
Door corona hebben we meer tijd voor de mensen die wel komen. We hebben een paar aanpassingen in de winkel gedaan: de voordeur is op slot, mensen moeten aanbellen en dan heten we ze persoonlijk welkom in de winkel. Dat is eigenlijk wel een fijne ontwikkeling. Mensen komen vaak bewust naar onze winkel, en hebben gerichte vragen. Die kun je op deze manier beter beantwoorden. Omdat het rustiger is kun je meer tijd aan klanten besteden, dus je helpt ze veel efficiënter en beter. De toegevoegde waarde van de winkel wordt zo ook duidelijker. Deze manier van werken willen we eigenlijk wel houden, ook als het niet meer moet vanwege corona.

Hoe kunnen we Dirk Witte steunen?
Meer naar live-muziek gaan! Als je meer naar live-muziek gaat hebben muzikanten meer geld om mooie instrumenten te kopen. Wat dat betreft hebben we dezelfde missie als TivoliVredenburg.

Heb je nog tips voor de lezers om deze tijd door te komen?
Begin met gitaarspelen! We hebben al gitaartjes vanaf €49. Dat bedrag ben je ook kwijt als je avondje gaat drinken.

Wat is je connectie met TivoliVredenburg?
Veel live-muzikanten die bij jullie komen, komen ook bij ons. Voor last-minute materiaal, of voor service. Daaronder zijn ook internationale grootheden. We hebben de bas van Sting gerepareerd, Joe Perry en Steven Tyler zijn in de winkel geweest. Joe Bonamassa heeft ook gitaren bij ons gekocht, hij herkent mij zelfs tijdens meet en greets. We hebben een bijzondere collectie, dus we zijn voor verzamelaars en professionele gitaristen erg interessant.