Sunday Afternoon Jazz Livestreams

Zolang onze deuren gesloten blijven presenteren we elke week een Sunday Afternoon Jazz Livestream! Geniet elke zondag om 16:00 uur van knisperverse jazz van de toplaag van de Nederlandse jazzscene. De livestreamtickets zijn per concert los te koop voor €10, maar je kunt ook de livestreamconcerten van Hans Dulfer (7 maart), Ben van den Dungen (14 maart) en Jasper van 't Hof (21 maart) kopen voor een voordelig tarief via onderstaande button. Hieronder lees je meer over de concerten. 

Heb je een concert gemist? Geen probleem, je kunt de concerten tot twee weken na de uitzending terugkijken met een terugkijkticket.

Hans Dulfer - 80!

Zondag 7 maart

Al 65 jaar neemt de opzwepende saxofoonsound van Hans Dulfer een prominente plek in in de Nederlandse jazzscene. Om dit te vieren én omdat de saxofonist in 2020 de leeftijd van tachtig jaar heeft bereikt, presenteert Dulfer een nieuwe band met gerenommeerde muzikanten en vers repertoire, doorspekt met Dulferklassiekers.

Bekijk dit concert >

Ben van den Dungen Quartet - A Tribute to John Coltrane

Zondag 14 maart

Met zijn kwartet brengt Van den Dungen een ode aan een van zijn grootste inspiratiebronnen: saxofonist John Coltrane, een van de invloedrijkste vernieuwers uit de jazzgeschiedenis. Ben van den Dungen Quartet speelt tijdens dit concert een hedendaagse interpretatie van een met recht als klassiek bestempeld repertoire, afkomstig van albums als Blue Train, Giant Steps en A Love Supreme.

 

Bekijk dit concert >

Jasper van 't Hof - Four Horns and a Bass

Zondag 21 maart

Pianist Jasper van ’t Hof schreef in het kader van de Buma Boy Edgar Prijs een gloednieuw werk voor vier musici met wie hij de laatste jaren regelmatig samenwerkte: Tineke Postma, Paul van Kemenade, Dick de Graaf en Ilja Reijngoud, van wie ook de arrangementen zijn. Dit programma wordt slechts eenmaal uitgevoerd, tijdens dit livestreamconcert.

Bekijk dit concert >

Kijk terug: YURI HONING & WOLFERT BREDERODE

Terug te kijken t/m zondag 7 maart

Saxofonist en componist Yuri Honing en pianist Wolfert Brederode brachten afgelopen najaar hun eerste duoalbum uit: Avalon Songs, een songbook met naast werk van Honing en Brederode, ook klassiekers van Marlene Dietrich en Billy Strayhorn die op een minimalistische – en bijna impressionistische – manier worden uitgevoerd.

> Bekijk dit concert

KIJK TERUG: MAARTEN HOGENHUIS TRIO +2

Terug te kijken t/m zondag 14 maart 

Hogenhuis vult zijn vaste ritmesectie aan met ook trompettist Ian Cleaver en gitarist Jesse van Ruller. Op het programma staan nieuwe composities en een selectie van minder bekende standards uit het American Songbook.

> Bekijk dit concert