Rabo Open Stage Online

Onze Rabo Open Stage gaat online! Utrechts meest vooraanstaande talent is na lange tijd weer aan zet op ons kleinste podium in de centrale hal. Weliswaar online, maar de euforie is er niet minder om: in online live-sets vieren we de muzikale kracht van de nieuwe artiesten van nu. Ontdek jong talent iedere dinsdag en donderdag om 16:00, van onze centrale hal naar jouw woonkamer.

Roomz

Roomz aka Romy de Proost veroverde al eerder haar plek op het grote podium. Als ex-lid én publieksfavoriet van meidengroep GRLBND, waarmee ze in TV-programma The Next Boy/Girl Band streed om de overwinning, liet ze haar talent gelden op het podium van SBS6. Inmiddels is de 21-jarige haar eigen weg ingeslagen, maar haar plek op het podium blijft: met een stevig verhaal aan het fundament binnen de kracht van r&b betreedt ze ons podium.

Major Dreamin’ & El Cappuccino

Vandaag stijgt het energielevel skyhigh naar een universum waar rappers Major Dreamin’ en El Cappuccino de dienst uitmaken. De Nederlands/Amerikaanse bars, catchy flows en scherpe hooks liggen voor het oprapen in de tracks van beide hiphopartiesten, met de DJ-set van producer Double-B aan de basis. Met een contract bij Ali B’s label Trifecta en optredens bij FunX bewezen de twee allang hun plek in de hiphopscene.

Zoetwater

Benieuwd hoe Simon & Garfunkel in het Nederlands zouden hebben geklonken? Duo Zoetwater biedt antwoord. Maar in tegenstelling tot het Amerikaanse duo, was het geen vriendschap maar een familieband die Zoetwater deed ontstaan. Het duo verklankt broederliefde pur sang: de broers Jelle en Sieb, beiden bedeeld met een goedgesmeerde stemband, laten hun verwantschap klinken in samenzang waar je u tegen zegt. Verwacht akoestische folk zonder opsmuk, in onze eigenste moedertaal.

Clasine

Veel meer dan Clasine’s songs heb je niet nodig. Haar lage, warme stem stelt gerust in liedjes als boegbeeld voor alle bestaande (sub)genres. Wie zich geen voorstelling kan maken bij de combinatie van dreampop, slowcore, alt-country en rock, is bij deze singer-songwriter aan het juiste adres. Ontdek de combinatie en ontdek jong talent, maar vooral: ontdek Clasine.

Cosmic Youth

Onder het mom van gedeelde smart is halve smart, betreedt het duo van Cosmic Youth ons podium. In hun teksten verenigen de singer-songwriter en de gitarist gedeeld hartenzeer, voor één ieder die wel wat gedeelde smart kan gebruiken. Verpakt in kleine liedjes vol melancholie belooft het een intieme set te worden.

Ismene

De band Ismene verkent de verschillende gezichten van het pop-spectrum: hun songs bewegen van dromerig en melancholisch tot uitbundig en energiek. Vaste prik zijn harmonieën die over je heen walsen in mooi gearrangeerde nummers, vaak met slepende synthesizers en bezwerende vocalen. Met de melodieuze opperlaag van de warme en heldere stem van zangeres Rosalie de Groot, timmert de band hard aan de weg. Zo brachten ze onlangs hun debuut-EP ‘The Whole Drive’ uit.

Crimson Inc.

Voor roots uit eigen stad ben je bij Crimson Inc. aan het goede adres. Met een luchtige mix van bluegrass en country zette het vijftal zich al eerder op de kaart: zo betraden ze ons podium als enige Nederlandse act op het Ramblin’ Roots Festival hier in huis. Vaste prik is de warme samenzang; één waar je u tegen zegt, dankzij de goedgesmeerde stembanden die de bandleden zijn toebedeeld.

UJazz

Gewoonlijk is de derde donderdagavond van de maand vaste prik voor UJazz op ons kleinste podium. In die maandelijkse Profsessie ontmoeten gevestigde en amateur-  jazzmuzikanten elkaar live: op het podium. Voor deze online variant richten we ons tot een ontmoeting met een Utrechts jazztrio in een online liveset, in de bezetting van altsaxofoon, contrabas en drums.

Anna Lotte

Gewapend met haar gitaar en loop station, bewijst singer-songwriter Anna Lotte geen bandleden nodig te hebben. Met fijne bewoordingen in beeldende teksten weet ze moeiteloos de afstand te doorbreken tussen artiest en publiek; als luisteraar waan je je dwars door je beeldscherm in direct contact met de singer-songwriter. En met die kracht timmert ze hard aan de weg, zo won ze menig talentenwedstrijd en bracht ze haar eerste EP ‘Eagles Prey’ uit.

Charlot

Charlot wijst je de weg door de duisternis. De band stippelt naadloos hun pad langs duistere grooves en dromerige synthesizers uit, geleid door de stem van de zangeres die kracht bijzet. Balancerend tussen elektronica en klassieke elementen, doen de diepe en dromerige synths in hun debuutsingle ‘Better When It’s Dark’ denken aan Eefje de Vissers album Nachtlicht. Niet zo gek, want voor die zelfde debuutsingle sloeg de band de handen ineen met Eefje de Vissers producer Jacob van de Wetering.