Utcast geeft je elke maand vanuit TivoliVredenburg een heads-up van wat er op hiphopgebied in Utrecht gebeurt. De podcast is een initiatief van drie huisgenoten die het idee hebben dat er in 030 heel veel mensen zijn die iets met hiphop doen, maar weinig met elkaar in contact komen. De hosts nodigen mensen uit die muziek maken, feestjes organiseren en allerlei soorten kunstenaars om te onderzoeken hoe dit komt.

Abonneer je op deze podcast via Spotify, Apple of Google.

Laatste afleveringen

Hanna Jansen & Yassine Beqqali

We spraken met Yassine Beqqali en Hanna Jansen. Yassine houdt zich bezig met het programma van BOKS Cultuurhuis. Via BOKS geven cultuurcoaches workshops op scholen en op hun locaties. Hanna is één van de initiatiefnemers van Vuuur.online, dat zich inzet voor straatcultuur in heel Utrecht.

Beluister

Duimalot

Met zijn nieuwe plaat "Vriendendienst" neemt artiest Duimalot de stad by storm (en laat daarmee net niet de Domtoren weer omwaaien). Wij spraken hem voor de release en doken in de plaat, zijn liefde voor Utrecht en de mensen die de stad maken.

Beluister

Timo Pisart & Marlies Timmermans

Wat zijn beweegredenen om te programmeren? Welke festivals is 3voor12 dit jaar allemaal te vinden? Hoe is EKKO de coronaperiode doorgekomen en wat komt er allemaal bij kijken om een poppodium te runnen in een post-corona periode?

Beluister

Spacekees, Doagamo & Jong Louis

Te gast zijn Spacekees en Doagamo uit Amersfoort. Kees heeft Jong Louis meegenomen voor de ad-libs van zijn uitspraken, maar Jongvloei shinede vooral als derde host. Over het water in Amersfoort, de longevity van een rap carrière en dinosaurussen in Nederland.

Beluister

Raymond Ramdihal & Formula C

Deze keer duiken wij bij UTCAST de danswereld in met danser en programmeur Raymond Ramdihal en muzikant en danser Ciske Latour aka Formula C. Gekke filosofische takkies over hoe je je als kunstenaar niet perse hoeft te identificeren met je kunst en wat we kunnen leren van de danswereld.

Beluister

NONCHELANGE & Latoya

Maarten "NONCHELANGE" Hutman en Lisa Molle aka Latoya Over The Postroom, de voorloper van La Cassette, waar Nonchelange zijn eerste expositie/optreden had. Over internetradio, feesten, festivals. Genre-overschrijdend gedrag en wat er nodig is om de verschillende genres nog wat meer los te laten.

Beluister