Other Echo is een podcast gemaakt voor en door producers en voor iedereen die geïnteresseerd is in muziekproductie. Iedere maand praat Ashley Haak a.k.a. Luna Ludmila met interessante gasten over muziek, maar vooral muziek maken. Van workflow tot nerdtalk. Van inspiratie tot aan nieuwe releases.

Other Echo is een platform met workshops rondom alles wat met muziekproductie te maken heeft. Op other-echo.com vind je het gehele aanbod van (live & on demand) workshops die eraan komen.

Luister ook naar de podcast Klankbord, het vervolg op deze podcast.

Afleveringen

#5: Jens van der Meij

De getalenteerde producer Jens van der Meij is de drijvende kracht achter de beats en producties van Froukje die in 2020 te midden van de pandemie doorbrak. We praten over zijn proces, zijn weg van EDM naar Froukje en zijn favoriete producties.

Beluister

#4: 303 Special

Tune in en hoor waarom geen enkele kloon van de 303 klinkt als de échte 303, hoe de 303 werd ontwikkeld als ‘vervanger’ van de basgitaar, hoe acid in meer dan alleen de snerpende techno terugkomt en waarom we nou nooit uitgekeken raken op dit legendarische apparaat.

Beluister

#3: Deniro

In de afgelopen 15 jaar heeft de Haagse producer Deniro zich opgewerkt tot dragende kracht in de internationale technoscene met releases op de labels трип van Nina Kraviz en Clone Records en een residentie in Tresor in Berlijn.

Beluister

#2: Mary Lake

De Amsterdamse producer en DJ Mary Lakeschakelt moeiteloos tussen techno, electro en leftfield electronica. We spreken Mary over haar geschiedenis, haar struggles tijdens het produceren, haar workflow, favoriete plugin(s) en meer!

Beluister

#1: Anil Aras & Locklead

Deze twee heren zijn met hun energieke sound al jarenlang niet meer zijn weg te denken uit de Nederlandse house en techno scene. Ze draaien, produceren en vormen samen de live-act Phreaks Of Visions. We praten o.a. over hun solo carrières, Phreaks Of Visions en hun beste en slechtste liveshows.

Beluister