Opmaat

In de podcast Opmaat blikken we vooruit op klassieke concerten in TivoliVredenburg. Een opmaat naar een symfonie, koorwerk of soloconcert in de vorm van een gesprek met een dirigent, musicus of kenner die dicht bij het vuur zit. Een introductie die de nieuwsgierigheid prikkelt, de voorpret vergroot en je straks anders laat luisteren naar het concert.

De afleveringen zijn hieronder te beluisteren.

Thomas Oliemans over Harry Bannink

Luister hier naar het verhaal van Thomas Oliemans, over zijn liefde voor Franz Schubert en Harry Bannink, het verschil tussen Liederen en liedjes en zingend spelen achter de piano dan wel spelend zingen boven het klavier.


 
▸ Bij het concert Thomas Oliemans, Schubert en Bannink; vrijdag 20 november 2020.

18-11-2020

Holland Baroque en Avi Avital

Luister hier naar het verhaal van Judith en Tineke Steenbrink, over wat er allemaal komt kijken bij de voorbereidingen van dit concert met hun orkest, Holland Baroque.


 
▸ Bij het concert van Holland Baroque en Avi Avital; zondag 8 november 2020.

6-11-2020

Kees Arntzen over Mahler 4

Onze redacteur Reinen Dercksen in gesprek met componist en musicus Kees Arntzen over de Vierde Symfonie van Mahler. Van zijn negen symfonieën is dit de meest klassieke, evenwichtige en onbezorgde.


 
▸ Bij het concert van Philharmonie Zuidnederland; zondag 11 oktober 2020 in onze Grote Zaal.

9-10-2020

Ton Koopman over barokmuziek van nonnen

Onze redacteur Reinen Dercksen in gesprek met dirigent Ton Koopman over obscure, gewijde werken uit vergeten Italiaanse vrouwenkloosters.


 
▸ Bij het concert van Amsterdam Baroque Orchestra; zondag 4 oktober 2020 in onze Grote Zaal.

2-10-2020