Birds of Paradise - On Composing

De podcast over verschillende manieren van en kijken naar componeren. Verschillende artiesten komen aan het woord over hoe zij elk op hun geheel eigen manier met nieuwe composities en componeren omgaan. De podcasts maken onderdeel uit van het jaarlijkse Birds of Paradise festival en vormen tegelijkertijd het basismateriaal voor Music Miners on composing workshops, die door het jaar heen worden aangeboden voor scholieren in het Voortgezet Onderwijs.

Beluister deze podcast via Spotify, Apple of Deezer.

Afleveringen

#7: Naive Composing - Remy van Kesteren

Voor de zevende aflevering van de podcast ‘On Composing’ spreken we met harpist en componist Remy van Kesteren. Met een achtergrond als klassiek harpist koos hij toch voor zijn eigen artistieke pad en ging steeds meer zijn eigen muziek maken.

Beluister

#6: Landscape Composing - Annabel Schouten

In de zesde aflevering van de podcast ‘On Composing’ is componist en kunstenaar Annabel Schouten te gast. Als muzieklandschapskunstenaar en geluidsvinder houdt zij zich bezig met het maken van muziek en belevingskunstwerken in openbare ruimtes en daarbuiten.

Beluister

#5: Hybrid Composing - Bryce Dessner

In aflevering vijf van de podcast ‘On Composing’ is componist Bryce Dessner te gast. Van muziek voor orkesten en films tot popliedjes; niets lijkt buiten zijn muzikale kunnen te liggen. Als een echte hybride muziekmaker vertelt hij over zijn kijk op genre, wat hem inspireert en hoe hij te werk gaat.

Beluister

#4: Playful Composing - Perforator

In de vierde aflevering hebben we het over spelenderwijs componeren. Componist en host Remy Alexander gaat in gesprek met Akim Moiseenkov en Marlies van Gangelen van ensemble perforator. Ze vertellen over hun werkwijze en hoe ze door spel en beweging tot klanken en composities komen.

Beluister

#3: Instant Composing - Bram Stadhouders

In de derde aflevering gaat het over instant composing. Componist en host Remy Alexander gaat in gesprek met componist en gitarist Bram Stadhouders over hoe hij improvisatie gebruikt als uitgangspunt voor een compositie. Bram vertelt over zijn projecten en hoe hij zijn eigen keuzes maakt.

Beluister

#2: Performance Composing - Dominique Vleeshouwers

Muziekjournalist en host Leendert van der Valk gaat in gesprek met Nederlandse meest gelauwerde percussionist Dominique Vleeshouwers over hoe hij vormgeving en het theatrale toepast in zijn composities. En over hoe het is om het durven anders te doen.

Beluister

#1: Intuition Composing - Sarah Neutkens

Muziekjournalist en host Leendert van der Valk praat met pianiste, schrijver, beeldend kunstenaar, fotomodel en componist Sarah Neutkens. Sarah heeft een heel eigen en intuitieve manier van componeren.

Beluister