Podcast: 10 Jaar TivoliVredenburg

Music sounds better with you! Met dit motto viert TivoliVredenburg zijn tienjarig bestaan tussen 24 mei en 2 juni. Tijdens het jubileum lanceert TivoliVredenburg verschillende nieuwe festivals, waarin alles van Arabische muziek tot klassiek tot een queerparadijs extravaganza aan bod komt. In deze podcast bespreken we deze festivals, genres en nieuwe ontwikkelingen met verschillende gasten uit de muziekscene.

Beluister de podcast via Spotify of Apple.

#3: Roll over Beatles en Stones: klassiek is weer hip

Klassieke muziek is niet meer altijd ‘volgens het boekje’. Nieuwe doelgroepen bereiken met een sterk YouTube-kanaal, spelen zonder dirigent en klassiek voor een jonger publiek. De mogelijkheden zijn eindeloos. Peter Tra, Lonneke van Straalen, Janneke Slokkers gaan hierover in gesprek met Beitske de Jong.

Beluister

#2: "We're here. We're queer. Get used to it!"

Direct na de Utrecht Pride duik je vanaf de boot het feestgedruis van ons nieuwe festival Wild ’n Sweet in, dat queerness in de breedste zin van het woord verkent. We blikken vooruit én bespreken hoe het queer nachtleven zich ontwikkelt. Met: Merel Pauw a.k.a. Elmer, Dave Coenen en Liza van den Brink.

Beluister

#1: Sliden in de DM’s van Arabische muzieksterren

Op het gloednieuwe festival Nawafiz (vrijdag 24 mei) vind je liveacts, DJ’s, performances en eten uit de SWANA-regio (Zuidwest-Azië, Noord-Afrika). Muziek met roots in deze regio vindt een steeds groter publiek in TivoliVredenburg en andere podia. Hoe komt dat? En hoe vindt deze muziek zijn weg naar de nachtcultuur?

Beluister