Transmission

TRANSITION FESTIVAL ONLINE

Onder de noemer Transmission presenteerde Transition festival een driedaags online programma op 26, 27 en 28 maart 2021. Tijdens Transmission stonden vijftien verschillende formaties, een hoop premières en enkele interviews op het programma. Bekijk hier fragmenten uit het festivalprogramma terug!

Jan van Duikeren’s JVD4 & Metropole Orkest strings

Trompettist Jan van Duikeren bracht tijdens Transmission een ode aan de onverwoestbare kracht van de jazzballad. Samen met de strijkers van het Metropole Orkest speelt Van Duikeren hier het nummer Mum.

Metropole Orkest met Ntjam Rosie & Joris Roelofs

Het Metropole Orkest bracht samen met verschillende solisten een ode aan de jazzlegende Charles Mingus. Hier hoor je het nummer ‘Weird Nightmare’, uitgevoerd door het Metropole Orkest samen met zangeres Ntjam Rosie en basklarinettist Joris Roelofs.

Under the Surface

In Under The Surface vinden drie generaties van unieke Nederlandse musici elkaar om vrij benaderde muziek te maken, zonder vaste kaders. Het resultaat is sfeervolle, bijna trance-achtige muziek met dromerige melodieën. Tijdens dit optreden op Transmission, Transition Festival Online liet het improvisatietrio een voorproefje horen op hun nieuwe album.

SEE YOU NEXT YEAR

We zijn druk bezig met het plannen van een nieuwe live editie van Transition op 25 en 26 maart 2022. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!