Sunday Afternoon Jazz

Knisperverse jazz van de toplaag van de Nederlandse jazzscene! Nieuwe composities worden gepresenteerd en oude helden worden geëerd. Nederlandse legendes en legendes in wording wisselen elkaar af of delen het podium met elkaar.

Hans Dulfer

Al 65 jaar neemt de opzwepende saxofoonsound van Hans Dulfer een prominente plek in in de Nederlandse jazzscene. Met zijn roemruchte formaties (waaronder Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij een onbetwiste positie afgedwongen in de jazztop. Om dit te vieren én omdat de saxofonist in 2020 de leeftijd van tachtig jaar heeft bereikt, presenteert Dulfer een nieuwe band met gerenommeerde muzikanten en vers repertoire, doorspekt met Dulferklassiekers.

Benjamin Herman Trio & Miguel Rodríguez

Tijdens dit Sunday Afternoon Jazz livestreamconcert speelde Benjamin Herman met bastalent Thomas Pol en jazzdrummer pur sang Joost Patočka een dwarsdoorsnede van Benjamin’s werk in onze Grote Zaal. Voor dit livestreamconcert nodigde het trio de pianist Miguel Rodríguez uit, die onder meer te horen is op Benjamin’s albums Café Solo, Live, en Trouble.

Paul van Kemenade's Three Horns and a Bass

Paul van Kemenade staat al zo’n 40 jaar aan de top van de Nederlandse improvisatiescene. In zijn kwartet Three Horns and a Bass komen – de naam zegt het al – drie blazers samen met een bassist: Paul van Kemenade op saxofoon brengt Louk Boudesteijn op trombone, Angelo Verploegen op trompet, Eric van der Westen op bas samen in een kwartet met een authentiek geluid. De ‘open’ bezetting geeft van Kemenade de kans om volstrekt originele composities te schrijven.

Joost Patočka Trio

Het concert van Joost Patočka, Jesse van Ruller & Clemens van der Feen werd op zondagmiddag 10 januari 2021 live uitgezonden als onderdeel van onze Sunday Afternoon Jazz livestreamserie. Het trio speelde in deze tijd van onrust en kille winterdagen een aantal gloedvolle ballads. Hier hoor je hun versie van het nummer Francisca van de Braziliaanse gitarist Toninho Horta.