Ramblin' Recordings

Eén keer per jaar wordt ons mooie gebouw overgenomen door Ramblin’ Roots, het beste festival voor americana, blues, country, rootsrock en soul. Muziek die het best tot zijn recht komt als je het eenvoudig en puur houdt!

Levi Parham

“Heavy Weight”

Oklahoma heeft al flink wat succesvolle americana-artiesten voortgebracht en singer-songwriter Levi Parham is hier zeker geen uitzondering op. Zijn ijzersterke mix van stomende gitaren, catchy refreinen en soulvolle vocalen bleef ook bij collega en producer Jimmy LaFave niet onopgemerkt, die hem per direct onder zijn hoede nam.

Giles Robson

“Where You Been”

Je kent Engelsman Giles Robson misschien voornamelijk als voormalig frontman van bluesband The Dirty Aces, maar Robsons talent komt pas echt naar voren als hij zijn mondharmonica erbij pakt. Blues in haar meest vieze, emotionele en groovy vorm voert de boventoon, geput uit een oneindig vat vol spontaniteit en energie.

The Weather Station

“Thirty”

The Weather Station is het project van de Canadese singer-songwriter Tamara Lindeman. Ze brengt folk zoals je het wilt horen: fijne melodieën gecombineerd met teksten die rijkelijk gevuld zijn met dubbele betekenissen, complexe metaforen en gedetailleerde beschrijvingen van de alledaagse dag.

Andrew Combs

“Hazel”

Andrew Combs brak in 2012 door met All These Dreams, dat vol staat met prachtige country-liedjes die recht uit het hart komen. Klassieke country mag dan het hoofdingrediënt zijn, maar Combs vergeet niet om er lekkere scheut hedendaagse pop aan toe te voegen. Daarnaast geeft hij zijn songs een nostalgische feel die herinnert aan muziek uit de jaren ’70.

Shannon McNally

“You Made Me Feel For You”

De Amerikaanse singer-songwriter Shannon McNally bracht in de beginjaren nul een drietal mooie albums uit, maar leek daarna van de wereld verdwenen. Ze verhuisde van New York naar Mississippi, werd moeder, zag haar huwelijk stranden en nam de zorg voor haar ernstig zieke moeder op zich. In 2017 maakte ze haar comeback met het album Black Irish, haar meest persoonlijke werk tot dan toe.

Hackensaw Boys

“By And By”

Hoewel het antieke folk- en bluegrass collectief Hackensaw Boys een veelheid aan verschillende formaties heeft gekend, hebben ze nooit aan kwaliteit ingeleverd. Het traditionele geluid uit de Appalachen ligt aan de basis, maar wordt aangevuld met een moderne twist. Feel-good banjomuziek, rock ‘n roll en een bak energie!

Richmond Fontaine

“Don’t Skip Out On Me”

Dat het Amerikaanse Richmond Fontaine in 1994 ontstond op een paardenracebaan in Portland, is natuurlijk al country genoeg. Het geluid van band past dan ook prima in het plaatje: krachtige Americana-arrangementen worden bijgestaan door verhalende teksten van zanger Willy Vlautin, die er ook nog eens een carrière als auteur op na houdt.

Matt Andersen

“Honest Man”

Matt Andersen won een European Blues Award en werd genomineerd voor een JUNO; één van de meest prestigieuze Canadese muziekprijzen. Met zijn mix van soul, blending blues en folk, neemt hij zijn publiek mee op reis langs verschillende muziekstijlen, bedreven gitaarspel en verhalende teksten.

Freakwater

“What The People Want”

Het Amerikaanse Freakwater is onlosmakelijk verbonden met de alt-country scene: de band kan namelijk worden gezien als een van de grondleggers van dit genre. Violen, banjo’s en gitaren passeren allen de revue als omlijsting voor de rauwe, meerstemmige vocalen van de dames Catherine Irwin en Janet Bean.

The Reverend Shawn Amos

“Will You Be Mine”

Ras-entertainer Shawn Amos heeft een flinke lading levenservaring om inspiratie uit te putten. Een vereiste voor een goede bluesartiest, vindt hij. Jarenlang heeft Amos zichzelf verschillende muziekstijlen aangemeten en albums geproduceerd van grootheden als Quincy Jones, Solomon Burke en John Lee Hooker. Toch ziet Amos zijn album The Reverend Shawn Amos Loves You (2015) als zijn debuutalbum, waarop hij terugkeert naar zijn roots: blues en soul.

Admiral Freebee

“Nothing Else To Do”

De sympathieke Vlaming Admiral Freebee begon ooit als stevige rootsrocker in de stijl van Neil Young, Bruce Springsteen en Tom Petty. Inmiddels heeft ‘den admiraal’ zijn unieke eigen mix van indie- en rootsrock ontwikkeld.