Pandora's Late Night - Live in TivoliVredenburg (2021)

Online mini-festival georganiseerd door TivoliVredenburg en de NTR. 21ste eeuwse ‘klassieke’ muziek van voornamelijk Nederlandse bodem staat centraal. Jonge Nederlandse musici en ensembles laten horen waarom juist nieuwe muziek voor hen zo belangrijk is. In korte, afwisselende programma’s laat Pandora’s Late Night de spannendste muzikale ontwikkelingen van nu horen. Bekijk de vier afleveringen hieronder terug.

Aflevering 4

Blazers voeren de boventoon in deze aflevering. Met trombonist Sebastiaan Kemner en hoboïst Vincent van Wijk, componist Wouter Snoei en contrabassist Jelte van Andel, en ensemble Maze met Yannis Kyriakides. De presentatie is in handen van Beitske de Jong.

25-04-2021

Aflevering 3

Een wereldpremière en een wereldprimeur: ensemble INSOMNIO speelt Longing for a Hug van Daj Fujikura met 8 musici op 4 verschillende locaties in 2 landen tegelijkertijd. Ook met Maya Fridman en Maarten van Veen, en Reiner van Houdt. Presentatie door Wouter Pleijsier.

28-03-2021

Aflevering 2

Met het vooruitstrevende ensemble Harp Sirens, onder aanvoering van Michela Amici en Hardi Ly. Het Amstel Quartet is als saxofoonkwartet altijd op zoek naar nieuwe repertoire. Accordeonist Vincent van Amsterdam bewijst opnieuw de veelzijdigheid van zijn instrument. Ook hoor je Calliope Tsoupaki, Sarah Neutkens, Heather Pinkham en Maxim Shalygin.

28-02-2021

Aflevering 1

In korte, afwisselende programma’s laat Pandora’s Late Night de spannendste muzikale ontwikkelingen van nu horen. Tussendoor spreekt presentator Wouter Pleijsier met de musici en componisten over hun passie. In deze uitzending zijn Kate Moore’s Herz Ensemble en het Matangi Quartet te gast.

31-01-2021

Wil je meer concertregistraties bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.