Lunchpauzeconcerten

Vrijwel elke vrijdag vindt er een gratis online lunchpauzeconcert plaats: een klassieke variant of een concert in het teken van jazz, daar waar veelbelovende musici van Nederlandse muziekopleidingen het podium betreden.

Lunchpauzeconcert Jazz: Bert van den Brink

Tijdens dit lunchpauzeconcert hoor en zie je pianist Bert van den Brink samen met twee studenten van het Utrechts conservatorium. In duosetting speelt Van den Brink een divers programma met zangeres Fenne Scholte en Alex van der Spek op gitaar.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Skazka Kwartet

De Nederlandse Strijkkwartet Academie barst haast uit haar voegen in de veelheid aan jong talent. Onder hen het Skazka Kwartet, wie onze artist in residence én violist Marc Danel (Quatuor Danel) als leermeester onder zijn hoede nam. En dat Marc Danel alleen met de meest veelbelovende musici werkt, bewijst het strijkkwartet dit programma. Met een fabelachtig programma doen ze hun naam als Russische vertaling van sprookje eer aan.

Lunchpauzeconcert Jazz: Chrisje Catlender

Tijdens dit lunchpauzeconcert geeft jazzvocalist Chrisje Catlender haar afstudeerconcert van het Utrechtse Conservatorium. Je ziet haar op het podium met zowel de Sea Sound Big Band als in haar eentje achter de vleugel. Daarnaast wordt Chrisje begeleid door Hanna van Dijk op piano en Eli Westerveld op basgitaar. Muziek van Bobby Timmons, Randy Newman, Sara Bareilles, Kurt Cobain en zelfs Bach komt voorbij, allemaal in een eigen jasje gestoken.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Emir Steyerbergprijs

Deze vrijdag strijden afstuderende cello-, piano- en viooltalenten van het Utrechts Conservatorium om de Emir Steyerbergprijs: de prijs voor de meest veelbelovende afstudeerder. De genomineerden maken dit finaleconcert kans op een mooie hoofdprijs en twee aanmoedigingsprijzen. In een kleine showcase klassiek betreden de talenten ons podium. Ontmoet het talent dit online gratis lunchpauzeconcert!

Lunchpauzeconcert Klassiek: School voor Jong Talent

Studenten van de School voor Jong Talent onder het Koninklijk Conservatorium wagen zich aan een uitgebreid programma. Het talent klinkt in het zeeroversverhaal van de opera The Golden Vanity van Benjamin Britten uit 1966, over het gelijknamige schip dat uit de handen van roversbendes wordt geloodst. Met een koor, zes solistenrollen en de minieme begeleiding van een enkele piano, krijgen zowel de bemanning van het moederschip als de piraten een glansrijke stem. Na de opera klinkt een boeket aan klassieke werken in zowel solo als duo-uitvoeringen.

Lunchpauzeconcert Klassiek: HKU Pianostudenten

Studenten klassiek piano aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht duiken in het schatrijke repertoire geschreven voor piano. En de vier studenten tonen zich haast net zo veelzijdig als hun programma, met zevende verschillende nationaliteiten op de teller. We gaan op tour door Europa. De aftrap in aan de Oostenrijkse Haydn, waarna het pad onder andere langs de Hongaarse Kodály en de Finse Rautavaara leidt. Het belooft de piano van haar uiteenlopendste kant.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Animato Kwartet

Het veelgeprezen Animato Kwartet is aan zet. Niet de minste, want als deelnemer aan talentontwikkelingstraject Dutch Classical Talent werd het viertal bekroond met woorden als ‘vier topspelers met een bruisende energie’ en ‘de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten’. Hun talent klinkt in een programma waar Debussy en Stravinsky zich van hun sterkste kant laten zien.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Strijkersafdeling HKU

Studenten van de Strijkersafdeling aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht luiden alvast je weekend in met een kleine showcase Klassiek. In het lunchpauzeconcert klinkt het rijke klankpallet van klassieke muziek in het onbegrensde repertoire geschreven voor strijkinstrumenten. Maak kennis met een nieuwe generatie musici en geniet onder andere van Waltons Celloconcert en Schnittke’s Fuga voor soloviool.

Lunchpauzeconcert Jazz: Sons of Freud’s Wife

Sons of Freud’s Wife zegeviert de kracht van het internationaal talent op het conservatorium in onze hoofdstad. De zeskoppige formatie zet de zinspreuk van muziek als universele taal extra kracht bij, met bandleden wiens achtergronden uiteenlopen van Israël en Griekenland tot Denemarken. Dat er uit het werk van jazzgigant Charles Mingus genoeg inspiratie valt te putten, bewijzen ze met hun set aan eigen nummers en eigen arrangementen van de jazzheld, verpakt in een overschot aan energie en humor.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Academie Muzikaal Talent

Ontdek het rijke klankpalet van klassieke muziek in een showcase van jong talent; op de Academie Muzikaal Talent barst het ervan. Als opmaat voor het conservatorium wordt het jonge talent klaargestoomd voor een vervolgopleiding. In dit lunchpauzeconcert volg je hun ontwikkeling op de voet, binnen de rijkheid van het genre klassiek. Ontdek Paganini als vioolvirtuoos, de Russische rauwheid van Rachmaninov en maak kennis met de nieuwe generatie componisten in het werk van cellist én componist Thomas Prchal: de kersverse winnaar van het Prinses Christina Concours.

Lunchpauzeconcert Jazz: Klankpoeder

Gevormd door drummer Ap Verhoeven, is het Rotterdamse jazzkwintet Klankpoeder bijeengekomen uit liefde voor jazzmuziek zonder concessies. Want, voor minder doen ze het niet; met volle vaart erin, en met gestrekt been daar naar waar de eigenzinnige en originele composities je om de oren vliegen. Met een overenthousiaste ritmesectie en de gouden combinatie van altsaxofoon en baritonsaxofoon/basklarinet belooft hun sound een stevige boterham voor je lunchpauze.

Lunchpauzeconcert Jazz: Aviv Noam Quartet

‘Anyone can make the simple complicated. Creativity is making the complicated simple’. De beroemde woorden van Charles Mingus vormen het fundament van het Aviv Noam Quartet. Het viertal bestaat in de magie van het moment; met de vaart van hun voortdrijvende grooves razen ze door het onverwachtse in een muzikale georganiseerde chaos.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Ciconia Consort

Deze week is de beurt aan het Ciconia Consort! Met een stevige verovering van hun plek aan de top van kwaliteit én groots speelplezier, verkent het jonge strijkorkest nieuw terrein: waan je in de vergezichten en oude steden van Italië met onder andere Berliozs Harold en Italië en Tsjaikovski’s Souvenir de Florence.

Lunchpauzeconcert Jazz: Trio AM²

Trio AM² overstijgt letterlijk en figuurlijk de grenzen. In een rijke mix aan nationaliteiten – de leden komen uit Zuid-Korea, Montenegro en Nederland/Duitsland – verkennen ze de verschillende gezichten van het jazzgenre. Het drietal beweegt van originals en jazz standards naar frisse bewerkingen en arrangementen van deze tijd.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Helikon Kwartet

Deze week is een viertal jonge vrouwen van de Nederlandse Strijkkwartet Academie aan zet: het Helikon Kwartet. De Nederlandse Strijkkwartet Academie barst van de jonge getalenteerde kwartetten. Onder hen het vooruitstrevende Helikon Kwartet, wie sinds 2015 hard aan de weg timmert. Als oude bekende verwelkom we ze graag, sinds het viertal deelnam aan ons toenmalige talentontwikkelingsprogramma onder leiding van artist in residence Quatuor Danel.

Lunchpauzeconcert Jazz: Nikobo Nordic Jazz Trio

Tijdens dit lunchpauzeconcert speelt het Nikobo Nordic Jazz Trio. Het trio bestaat uit drie studenten van de jazzopleiding van de HKU; Jonas Nieuwenbroek, Bas Boon en Jurriaan de Kok. Geïnspireerd door artiesten als Avishai Cohen, Esbjörn Svensson en Bill Evans hebben zij afgelopen periode veel nieuw werk geschreven, wat ze tijdens dit concert presenteren.

Lunchpauzeconcert Jazz: Yannic Forster Trio

Yannic Forster (1998) studeert Jazz Piano op het Utrechts Conservatorium. In zijn muziek experimenteert hij onder andere met verschillende ritmes en het samenvoegen van Oosterse en Westerse klanken.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Utrechts Conservatorium Saxofoonorkest

Tijdens dit Lunchpauzeconcert kijk je naar het saxofoonorkest van het Utrechts Conservatorium onder leiding van Johan van der Linden, vanuit onze Hertz.

Lunchpauzeconcert Jazz: Naut De Bruin

Tijdens het Lunchpauzeconcert hoor je jazzpianist Naut de Bruin van het Utrechts Conservatorium. Tijdens dit concert speelt hij in duosetting met medestudenten, eenmaal met zangeres Fenne Scholte en de andere keer met saxofonist Willem Abelen. Ze presenteren een gevarieerd programma met onder andere een aantal eigen composities.

Lunchpauzeconcert Jazz: The Juliper Berries

Tijdens dit lunchpauzeconcert is de beurt aan het jonge singer-songwriterduo The Juliper Berries. Pericles (gitaar, zang) uit Griekenland en Julie (viool, piano, zang) uit Ierland spelen eigen nummers en beroemde covers. Met invloeden als Bob Dylan, The Beatles, Glen Hansard, Simon en Garfunkel beloven ze een intieme set met nostalgische harmonieën.

Lunchpauzeconcert Jazz: Lisa Roth

Tijdens dit lunchpauzeconcert betreedt aanstormend talent Lisa Roth, van de jazzopleiding van het HKU, het podium in onze Hertz. Verwacht jazz in allerlei vormen, met af en toe een uitstapje naar een aanverwant genre. Denk aan Carole King, Bonnie Raitt Norah Jones en Lianne La Havas.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Mise en Scene

Tijdens dit lunchpauzeconcert brengen zangers van het HKU Utrechts Conservatorium liederen ten gehore van onder meer Mozart, Hahn en Tsjaikovski, onder begeleiding van pianist Jeroen Sarphati, cellist Gala Lozynska en Jörn Boysen op klavecimbel.

Lunchpauzeconcert Jazz: Willem Abelen Quartet

Tijdens dit lunchpauzeconcert hoor je het Willem Abelen Quartet. Lyrische, catchy melodieën en rijke jazzharmonieën over een stevige groove, waarbij er veel ruimte is voor virtuositeit, samenspel en improvisatie.

Lunchpauzeconcert: Lizet Aviva

Tijdens dit lunchpauzeconcert hoor je singer-songwriter Lizet Aviva, bijgestaan door Django Trienes op gitaar en lapsteel. Lizet schrijft liedjes over het ontgroeien van het verleden en een dromer zijn in een snel draaiende wereld. Droom tijdens je lunchpauze even weg bij haar warme, open stem en het folky gitaarspel.

Lunchpauzeconcert Jazz: Heemin Chae Trio

Tijdens dit lunchpauzeconcert hoor je de Koreaanse jazzpianist Heemin Chae. Met haar trio speelt ze een mix van traditionele jazzstandards en moderne jazz, live vanuit onze Grote Zaal.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Alexander Warenberg

In dit lunchpauzeconcert brengt cellist Alexander Warenberg werken ten gehore van Bach en Prokofjev, samen met pianiste Nathalia Milstein, live vanuit onze Grote Zaal.

Lunchpauzeconcert Jazz: Concentric

De composities van jazztrio Concentric klinken vaak speels, lief en rustgevend. Originele composities worden afgewisseld met groepsimprovisatie op basis van een thema. Deze combinatie van geschreven en geïmproviseerd materiaal vormt het klankpalet van Concentric – uitgevoerd door pianist Lida Brouskari, bassist Minas Vakaloudis en drummer Jonas Kroese.

Lunchpauzeconcert Klassiek: Prins Claus Conservatorium

Bij dit klassieke lunchpauzeconcert speelt de slagwerkklas van het Prins Claus Conservatorium een aantal werken rond de thema’s Dances, Stories and Rituals. Vanwege de coronamaatregelen niet bij ons, maar live vanuit Groningen!

Lunchpauzeconcert Jazz: D’Orange

Jazzband D’Orange bestaat uit zes talentvolle muzikanten van het Utrechtse Conservatorium. Met muzikale invloeden van Braziliaanse muziek tot jazz, vormt het zelfgeschreven programma een geheel eigen, catchy geluid. Tijdens dit concert hoor je onder andere voorproefjes van hun eerste EP.

SUPPORT STUDIO TIVOLIVREDENBURG

Met een donatie aan TivoliVredenburg maak je onze livestreams mede mogelijk en steun je de artiest. Kies zelf een bedrag en doneer eenvoudig via Tikkie.