Le Guess Who?

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. Het bevraagt het bestaande en omarmt het onbekende. Het festival neemt elk jaar in november de stad Utrecht over: artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, clubs en oude fabriekspanden.

Deze registraties werden gemaakt door Le Guess Who?; via www.leguesswho.nl/recordings zijn nog heel veel meer opnames te bekijken en beluisteren.

Efterklang (2019)

Tijdens Le Guess Who? 2019 was het Deense gezelschap Efterklang te gast. In de Grote Zaal brachten ze avontuurlijke, dromerige popnummers ten gehore van hun meest recente album ‘Altid Sammen’. Met de connectie tussen mensen als centraal thema.

Makaya McCraven (2019)

Makaya McCraven is een van de meest veelzijdige en vindingrijke drummers in de hedendaagse jazzscene. Tijdens Le Guess Who? 2019 gaf de Amerikaan een denderend concert, waarbij hij samen met zijn liveband maar weer eens liet horen hoe schijnbaar moeiteloos zijn versmelting van genres als jazz, hiphop en funk klinkt.

Cate Le Bon (2019)

Met haar eigenzinnige indiemuziek groeide Cate Le Bon de afgelopen jaren uit tot een van de publiekslievelingen van het Le Guess Who? festival. Ze speelde verschillende keren op het festival, waaronder in 2019. Haar nieuwste album ‘Reward’ was toen net uit, een van de mooiste albums in het genre: geen makkelijk verteerbare indiefolk, maar een charmante en rijk gearrangeerde ontdekkingstocht door freakfolk, postpunk en psychpop.

Beverly Glenn-Copeland (2018)

Het concert van Beverly Glenn-Copeland op Le Guess Who? 2018 is er een om niet te vergeten. Het publiek blijft na afloop ontroerd achter. De Amerikaans/Canadese artiest debuteert in 1970 met een zelfgetitelde plaat vol avontuurlijke folkjazz. In 1986 volgde ‘Keyboard Fantasies’, inmiddels een new-age-klassieker. Dankzij recente reissues staat Glenn-Copeland ineens volop in de belangstelling en krijgt hij eindelijk de erkenning die hij verdient.

James Holden (2017)

Niet voor niets was James Holden in 2017 een van de curatoren van Le Guess Who? festival: de Brit is een regelrechte pionier binnen de elektronische muziek, niet alleen als artiest, maar ook als producer, remixer en oprichter van zijn eigen platenlabel. Uiteraard was die editie van Le Guess Who? niet compleet zonder een concert van James Holden and The Animal Spirits. Inspiratie te over: van trance tot Marokkaanse gnawa-muziek en van psychedelische melodieën tot abstracte drones.