Rik van der Made - Jazz Rookies (2022)

Saxofonist • Conservatory Talent Award • Royal Academy of London • Nationaal Jeugd Jazz Orkest • Sultans of Swing • North Sea Jazz Festival • Finalist Grachtenfestival Jazz Competitie

Met Teus Nobel op trompet, Yuri Rhodenborgh op gitaar, Chris Muller op piano, Stef Joosten op bas en Jorrit Romme op drums.

Volg Rik via: FacebookInstagramWebsiteYoutube

Waar gaan we naar luisteren?

“Afgelopen twee jaar heb ik veel tijd gehad om te schrijven. In deze opname ga je luisteren naar drie ‘quarantaine composities’. De eerste compositie heet Desire, over het gevoel van een verlangen. Waar je naar verlangt is natuurlijk voor iedereen anders en dat mag de luisteraar zelf invullen. Het tweede stuk heet Daydreaming. Hierbij kun je lekker wegdromen. De laatste compositie heet Original 14. Dit stuk wordt geopend met een schitterend intro op piano door Chris Muller. Veel luisterplezier!”

 

Hoe ziet 2022 er voor jou uit?

“Gelukkig mogen we weer muziek maken voor live publiek! Daarnaast studeer ik dit jaar af op mijn bachelor aan het conservatorium in Tilburg en ga ik in september beginnen aan mijn master aan de Royal Academy of Music in Londen. Hier kijk ik enorm naar uit! Ik hoop daar nog meer te leren en mezelf verder te ontwikkelen als saxofonist en componist.”


Jazz Rookies

Tijdens de coronacrisis was het voor de nieuwe generatie jazzmusici extra moeilijk om hun carrière een vliegende start te geven. Daarom hebben we met steun van Fonds Podiumkunsten het project Jazz Rookies opgezet, waarmee we, met een knipoog naar de rookies in de Amerikaanse sport, de jazz-nieuwkomers van het hoogste niveau aan je voor willen stellen.

We presenteren korte sets van Nederlandse jazzlegendes-in-wording, opgenomen in onze Cloud Nine. Wat ze hebben opgenomen verschilt onderling, maar een ding is zeker: dit is het geluid van de toekomst!