Martí Mitjavila Casals - Jazz Rookies (2022)

Klarinettist • 2000 • Princess Christina Jazz Concours • Leiden Jazz Awards • Martí Mitjavila Trio • North Sea Jazz Festival • Barcelona Boca Nord

Met Martí Mitjavila op klarinet en basklarinet, Simon Asuno op contrabas en David Puime op drums.

Volg Martí via: WebsiteFacebookInstagramYouTube

Waar gaan we naar luisteren?

Klarinettist Martí Mitjavila en bassist Simon Osuna leerden elkaar vijf jaar geleden kennen en spelen sindsdien samen. Hun hechte vriendschap wordt weerspiegeld in de muziek die ze spelen, waardoor het een oprechte dialoog wordt. Sinds kort hebben ze een trio gevormd met drummer David Puime. Het repertoire van het trio bestaat uit minder bekende stukken uit het Great American songbook en Martí’s composities. Geworteld in de traditie, maar vooruitstrevend, wil dit ongebruikelijke akkoordloze klarinettrio een nieuw geluid brengen in oude nummers en nieuwe ideeën verkennen met hun originele composities.

 

Hoe ziet 2022 er voor jou uit?

In 2022 komen spannende dingen aan voor onze band. Zo spelen we op het North Sea Jazz festival, in de Studio 150 Bethlehemkerk, bij de Keep an Eye Jazz Award en op het Grachtenfestival Jazz Competition. Daarnaast gaan we in mei een album opnemen.


Jazz Rookies

Tijdens de coronacrisis was het voor de nieuwe generatie jazzmusici extra moeilijk om hun carrière een vliegende start te geven. Daarom hebben we met steun van Fonds Podiumkunsten het project Jazz Rookies opgezet, waarmee we, met een knipoog naar de rookies in de Amerikaanse sport, de jazz-nieuwkomers van het hoogste niveau aan je voor willen stellen.

We presenteren korte sets van Nederlandse jazzlegendes-in-wording, opgenomen in onze Cloud Nine. Wat ze hebben opgenomen verschilt onderling, maar een ding is zeker: dit is het geluid van de toekomst!