Luca Warmer - Jazz Rookies (2022)

Vocalist • Dichter • 1994 • Koninklijke Conservatorium Den Haag • The Kyteman Orchestra • Mingus-prijs voor Beste Compositie 2021 • Theatervoorstelling 'Appelstroop met Tranen' • Debuutalbum ‘Huub’

Met Paulinho Paes op gitaar en Paul van Nispen op Percussie.

Volg Luca via: WebsiteInstagramFacebookYouTubeSpotify

Waar gaan we naar luisteren?

“Hoe klinkt rouw? Welke melodieën drijven er boven nadat je iemand bent verloren? Deze vier muziekstukken waar je naar gaat luisteren zijn een ode aan ‘Huub’, mijn debuutplaat. Door te leven met de dood is er een transformatie in gang gezet. Deze ervaring zijn de kern van mijn composities. Met klanken, ritmes, dichtkunst en vrije improvisatie probeer ik jullie, de luisteraar, weer te laten verbinden met jezelf.”

 

Hoe ziet 2022 er voor jou uit?

“Dit jaar wil ik verdiepen in mijn eigen verhaal, nieuwe muzikale samenwerkingen aangaan en het creëren van nieuwe composities. De maanden feb-juni staan in het teken van touren met de voorstelling ‘Appelstroop met Tranen’. Met het trio trekken we langs de kleine theaters van Nederland. Op 11 en 12 maart spelen we bij Het Werftheater in Utrecht. Daarnaast tour ik samen met klassiek gezelschap Revolve langs bijzondere plekken. Ik hoop met mijn muziek een troostende werking te hebben op mensen.”


Jazz Rookies

Tijdens de coronacrisis was het voor de nieuwe generatie jazzmusici extra moeilijk om hun carrière een vliegende start te geven. Daarom hebben we met steun van Fonds Podiumkunsten het project Jazz Rookies opgezet, waarmee we, met een knipoog naar de rookies in de Amerikaanse sport, de jazz-nieuwkomers van het hoogste niveau aan je voor willen stellen.

We presenteren korte sets van Nederlandse jazzlegendes-in-wording, opgenomen in onze Cloud Nine. Wat ze hebben opgenomen verschilt onderling, maar een ding is zeker: dit is het geluid van de toekomst!