Gijs Idema - Jazz Rookies (2022)

Gitarist • Componist • 1996 • Conservatorium van Amsterdam (eindcijfer: 10) • Manhattan School of • Prinses Christina Jazz Concours (2014) • Keep an Eye Records (2019)

Met William Barrett op bas, Wouter Kühne op drums.

Volg Gijs via: FacebookInstagramWebsiteYoutubeSpotify

Waar gaan we naar luisteren?

“Ik heb geprobeerd mijn enthousiasme om eindelijk weer voor een zaal met publiek te spelen, om te zetten in nieuwe muziek. Dit resulteerde in drie composities waarin ritme een centrale rol vervult. Het is een rauw en energiek geheel geworden, met veel ruimte voor interactie. In de periodes van lockdown kwam ik vaak samen met William en Wouter. Dit waren altijd bijzondere sessies, die mij op het idee brachten om deze set samen met hen op te nemen in TivoliVredenburg!”

 

Hoe ziet 2022 er voor jou uit?

“Mijn 2022 begint er gelukkig weer hoopvol uit te zien! Ik speel de komende tijd veel met trombonist Nabou Claerhout op een aantal mooie podia en festivals in België. Verder schrijf ik samen met zangeres Anna Serierse aan muziek voor ons nieuwe album en ben ik mijn samenwerking met het strijkwartet ADAM Quartet verder aan het uitbreiden. Deze combinatie van elektrische gitaar en strijkers is er een waar ik nog veel mee hoop te spelen in 2022.”


Jazz Rookies

Tijdens de coronacrisis was het voor de nieuwe generatie jazzmusici extra moeilijk om hun carrière een vliegende start te geven. Daarom hebben we met steun van Fonds Podiumkunsten het project Jazz Rookies opgezet, waarmee we, met een knipoog naar de rookies in de Amerikaanse sport, de jazz-nieuwkomers van het hoogste niveau aan je voor willen stellen.

We presenteren korte sets van Nederlandse jazzlegendes-in-wording, opgenomen in onze Cloud Nine. Wat ze hebben opgenomen verschilt onderling, maar een ding is zeker: dit is het geluid van de toekomst!