Cosimo Gentili - Jazz Rookies (2022)

Saxofonist • Codarts – University for the Arts • ESMUC Conservatory • Conservatory Talent Award • Su Nichel • BoiaDeh • Samenwerking Plankton Orchestra

Met Cosimo Gentili op saxofoon, Andrew Moreno op gitaar, Dean Montanaro op bas en Pete Galea op drums.

Volg Cosimo via: websiteFacebookInstagramYouTube

Waar gaan we naar luisteren?

“We gaan luisteren naar twee stukken die onze band, BoiaDeh, hebben geschreven. De stukken heten “Oppa” en “Hangman’s Underpants” en zijn geschreven door de bandleden. Veel luisterplezier!”

 

Hoe ziet 2022 er voor jou uit?

“Ik heb nog niet veel lang termijnplannen voor 2022. Ik wil vooral focussen op mijn composities, mijn spel, en persoonlijke- en muzikale ontwikkeling en hieraan blijven werken. Gelukkig komen er inmiddels steeds meer optredens op de planning bij dankzij de versoepelingen van de maatregelen. Voor komende zomer ben ik bezig een aantal tours te organiseren, met zowel BoiaDeh als SuNichel, een ander project waar ik in speel.”


Jazz Rookies

Tijdens de coronacrisis was het voor de nieuwe generatie jazzmusici extra moeilijk om hun carrière een vliegende start te geven. Daarom hebben we met steun van Fonds Podiumkunsten het project Jazz Rookies opgezet, waarmee we, met een knipoog naar de rookies in de Amerikaanse sport, de jazz-nieuwkomers van het hoogste niveau aan je voor willen stellen.

We presenteren korte sets van Nederlandse jazzlegendes-in-wording, opgenomen in onze Cloud Nine. Wat ze hebben opgenomen verschilt onderling, maar een ding is zeker: dit is het geluid van de toekomst!