Bram van de Glind - Jazz Rookies (2022)

Trompetist • Utrechts Concervatorium • NSJO • Jazz Duketown 2022 • Conservatorium Talent Award • D’ORANGE • Hot Chocolate Quartet

Met Bram van de Glind op flugelhorn, Clemens van der Feen op contrabas, Bert van den Brink op vleugel en Damian de Muijnck op drums.

Volg Bram via: FacebookInstagramSpotify

Waar gaan we naar luisteren?

“De drie stukken waar we naar gaan luisteren heb ik zelf geschreven. ‘Come and Go’ heb ik geschreven op de dag nadat bugelspeler Ack van Rooyen was overleden en draag ik graag op aan hem. Ik heb hem persoonlijk niet goed gekend, maar zijn manier van spelen en energie die van hem afstraalde heeft mij enorm geïnspireerd. ‘The mindless moose’ is een ode aan de eland, het symbool van Canada, waar een tak van mijn familie woont. Dit grote dier geeft mij de indruk dat het nergens bang voor is en zijn eigen plan trekt. ‘Take off’ symboliseert de opgewondenheid bij de aanvang van een nieuw avontuur. Ik wilde een muzikale inbeelding maken van een vliegtuig dat opstijgt, op weg naar een nieuwe bestemming. Dit stuk had ik al voor deze live-opname geschreven, maar ik wilde het toch graag spelen omdat de gelegenheid in TivoliVredenburg voelt als het begin van een mooi avontuur.”

 

Hoe ziet 2022 er voor jou uit?

“Ik kijk uit naar de opnames van een eerste eigen album en de opzet van een setlist met een mooi verhaal. Ook mag ik voor het eerst onder eigen naam optredens gaan doen op o.a. Jazz in Duketown en in de Paradox en dat vind ik een spannende en gave stap.”


Jazz Rookies

Tijdens de coronacrisis was het voor de nieuwe generatie jazzmusici extra moeilijk om hun carrière een vliegende start te geven. Daarom hebben we met steun van Fonds Podiumkunsten het project Jazz Rookies opgezet, waarmee we, met een knipoog naar de rookies in de Amerikaanse sport, de jazz-nieuwkomers van het hoogste niveau aan je voor willen stellen.

We presenteren korte sets van Nederlandse jazzlegendes-in-wording, opgenomen in onze Cloud Nine. Wat ze hebben opgenomen verschilt onderling, maar een ding is zeker: dit is het geluid van de toekomst!