Ante Medic - Jazz Rookies

Gitarist • HKU Utrechts Conservatorium • Jazz & Pop • Conservatorium Talent Award • Jazz in Duketown • Eargonauts • Internationale tour

Met Ante Medic op gitaar, Michael Murray op alt sax, Alvaro Artime Jimenez op trompet, Dean Montanaro op basgitaar en Domen Cizej om drums.

Volg Ante via: Facebook • YouTube

Waar gaan we naar luisteren?

“We gaan luisteren naar een aantal nieuwe composities gearrangeerd voor kwintet en kwartet. Met deze stukken stap ik stilistisch vrij ver uit het klassieke jazz repertoire; er zijn duidelijke invloeden van pop, punk en Caribische muziek te horen. Voor een lange tijd lag mijn focus explicitiet op het spelen van traditionelere jazz, maar tegenwoordig houd de exploratie van de grenzen tussen pop- en jazzmuziek mij erg bezig. Hoe kan ik verschillende muzikale elementen uit de popwereld, in de breedste zin van het woord, gebruiken in een “jazz setting”? Hoever kan ik stilistisch uit het “jazz framework” stappen als jazzmuzikant? Ik wil graag terug naar de muziek uit mijn jeugd en deze een duidelijke plek geven in mijn eigen werk.”

 

Hoe ziet 2022 er voor jou uit?

“Mijn focus in 2022 zal voornamelijk liggen op het componeren en arrangeren van nieuw repertoire. De afgelopen maanden heb ik veel muziek geschreven voor diverse ensembles, o.a. mijn kwintet, maar ook andere bezettingen zoals bigband en strijkkwartet. Mijn plan is om deze ontwikkelingen door te zetten en om ook te experimenteren met uitgebreidere en complexere orkestraties. Zodra het creatieve proces is afgerond ben ik van plan om de projecten zo snel mogelijk aan het publiek te presenteren!”


Jazz Rookies

Tijdens de coronacrisis was het voor de nieuwe generatie jazzmusici extra moeilijk om hun carrière een vliegende start te geven. Daarom hebben we met steun van Fonds Podiumkunsten het project Jazz Rookies opgezet, waarmee we, met een knipoog naar de rookies in de Amerikaanse sport, de jazz-nieuwkomers van het hoogste niveau aan je voor willen stellen.

We presenteren korte sets van Nederlandse jazzlegendes-in-wording, opgenomen in onze Cloud Nine. Wat ze hebben opgenomen verschilt onderling, maar een ding is zeker: dit is het geluid van de toekomst!