Cloud Sessions

Verschillende Nederlandse artiesten spelen een unplugged live-sessie, met een nummer uit het eigen oeuvre en een cover van een artiest die hen geïnspireerd heeft. De sessies zijn in samenwerking met Jupiler opgenomen in Cloud Nine op de bovenste verdieping van TivoliVredenburg.


Maaike Ouboter

“Anders” + “Ruimtevaarder” (Kommil Foo)

Maaike Ouboter breekt in één klap door als ze de voltallige jury van talentenjacht De Beste Singer-Songwriter Van Nederland in tranen brengt met haar nummer ‘Dat ik Je Mis’. In 2015 nemen we een unplugged sessie met haar op in onze Cloud Nine. Bij deze Cloud Sessions vragen we de artiesten, naast een eigen nummer, ook een cover te spelen van een artiest die hen geïnspireerd heeft. Ouboter kiest voor ‘Ruimtevaarder’, één van de allermooiste en meest gevoelige liedjes van het Vlaamse duo Kommil Foo.


John Coffey

“Relief” + “Wanted Dead Or Alive” (Jon Bon Jovi)

Vlak voor hun “indefinite hiatus” namen de Utrechtse punkrockers van John Coffey begin 2016 nog een sessie op in onze Cloud Nine. Ditmaal geen geen energieke songs die vragen om een moshpit, maar unplugged versies van hun eigen nummer “Relief”, en een verrassende cover van Bon Jovi’s nummer ‘Wanted Dead Or Alive’.


Wouter Hamel

“Sir Henry” + “The Origin Of Love” (Hedwig and the Angry Inch)

Wouter Hamel is al jaren een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld. En ver daarbuiten, want hij is ook razend populair in Azië. In 2015 nemen we een unplugged sessie met Hamel en gitarist Rory Ronde op. Als cover kiest hij voor ‘The Origin of Love’ uit Hedwig and the Angry Inch, een flamboyante rockmusical uit 1998 (en verfilmd in 2001) die het levensverhaal vertelt van rock-‘n-roll drag queen Hedwig.


Orange Skyline

“Rapture” + “Baby One More Time” (Britney Spears)

De Nederlandse band Orange Skyline stond met hun lekker brutale, op Engelse leest geschoeide indiegaragerock al op Concert At Sea, in DWDD en in het voorprogramma van Kensington tijdens een Ziggo Dome-concert, allemaal nog vóór hun debuutalbum uit was. Voor deze sessie in Cloud Nine spelen ze hun nummer “Rapture” en een cover van Britney Spears’ “Baby One More Time”.


Sue The Night

“Look Forward” + “Montezuma” (Fleet Foxes)

Sue The Night is de band rondom de Haarlemse singer-songwriter Suus de Groot. Velen kennen Sue The Night van de covers die ze speelden als huisband van De Wereld Draait Door, maar dat dit gezelschap nog veel meer te bieden heeft blijkt uit deze unplugged sessie in Cloud Nine!


Mister and Mississippi

“In Between” + “Between The Bars” (Elliott Smith)

De Utrechtse indiefolkband Mister & Mississippi heeft in een razend tempo het Nederlandse poplandschap veroverd. Wat begon als een eenmalige samenwerking van vier studenten aan de Herman Brood-academie, groeide binnen no-time uit tot een volwassen band in de stijl van Bon Iver, Sigur Rós en Fleet Foxes.


Emil Landman

“Goodnight, New Orleans” + “Hold Me Close”

Singer-songwriter Emil Landman is verhalenverteller pur sang en maker van liedjes die doen denken aan Thomas Dybdahl, Ben Howard en Alexi Murdoch. Zo staat zijn debuutalbum Colours And Their Things (2014) vol met bonte, kleurrijke verhalen, die Landman verzamelde op een lange reis door Nashville, New Orleans, Memphis, Oklahoma City en Chicago.