Canvas: What Does Freedom Look Like? (2021)

Beleef ons hypnotiserende videokunstwerk Canvas vanuit het comfort van je eigen woonkamer. De visuele meesterbreinen van ODB hebben de expositie "What Does Freedom Look Like?" samengevat in een speciale online editie. Tijdens deze expositite beelden vijftien kunstenaars op geheel eigen wijze en middels hun visuele kunst uit wat vrijheid voor hen betekent. Onderwerpen als Black Lives Matter, feminisme, de coronacrisis en eenzaamheid worden met oogstrelende werken uitgebeeld. De soundtrack komt van de Utrechtse producers/dj's Lucas Tromer en Tijmen Lohmeijer en beweegt moeiteloos mee met het visuele spektakel.

What does freedom look like?

Canvas is ons hypnotiserende videokunstwerk van circa 150m2 op de zesde verdieping in TivoliVredenburg. Omdat De visuele meesterbreinen van ODB hebben de “What Does Freedom Look Like?”-expositie samengevat in een online editie. Vijftien kunstenaars beelden op geheel eigen wijze en middels hun visuele kunst uit wat vrijheid voor hen betekent. Onderwerpen als Black Lives Matter, feminisme, de coronacrisis en eenzaamheid worden met oogstrelende werken uitgebeeld.

Dankzij de op maat gemaakte soundtrack van Utrechtse producers/dj’s Tala Drum Corps & Thrills in +41 vormt de expositie een ijzersterke combinatie van een visueel spektakel met geestverruimende audio.

Canvas wordt mede mogelijk gemaakt door Bud, AB InBev en Mr.Beam.