Duurzaam voedsel: bestaat dat? (2022)

Tijdens deze editie van de KlimaatHelpdesk Live zoomen we in op ons voedsel. We spreken voedingsdeskundige Lilou van Lieshout (Voedingscentrum Nederland) over de meest CO2-neutrale keuzes op ons bord, en zoomen in op ons huidige landbouwsysteem met politicoloog Herman Lelieveldt (Jean Monnet Chair Food Governance in de EU - University College Roosevelt). Is biologisch eten de oplossing voor een duurzamere landbouw? Femke Hermans, voorzitter van Studenten voor Morgen en lid van de True Animal Protein Price Coalition vertelt over het nut van een vleestaks en haar recente bezoek aan de klimaattop in Glasgow. Presentatie is in handen van programmamaker Lotte Sluiter.

KlimaatHelpdesk Live

Vis, vlees, vega of vegan? Onze eetpatronen zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Wie een duurzamere levensstijl nastreeft, denkt ook vaak na over diens voeding. Waar komt ons eten vandaan, hoe is het verbouwd, en hoe zit het met al die keurmerken die ons een eerlijke en/of milieuvriendelijke productie beloven? Met andere woorden: hoe kan ik zo klimaatvriendelijk mogelijk eten?

KlimaatHelpdesk Live is een samenwerking tussen TivoliVredenburg, Utrecht Young Academy (Universiteit Utrecht) en de KlimaatHelpdesk.


Wil je meer Kennis & Debatprogramma’s bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.