Pop-up college Coronavaccins (2021)

Wat is de status van de coronavaccins? Wat zijn de effecten van inenten op de korte termijn en daarna? Wat is er al bekend over de risico's en nadelen, en wat weten we nog niet? Heb jij deze of andere prangende vragen? Of wil je een spoedcursus over de werking van vaccins? Tijdens het pop-up college over coronavaccins met hoogleraar vaccinologie Cécile van Els worden je vragen beantwoord.

Cécile van Els is immunoloog bij het RIVM en is hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. Zij promoveerde aan de Universiteit Leiden en werkte vervolgens als onderzoeker bij het RIVM en het Nederlands Vaccin Instituut. Van Els onderzocht hoe bescherming werkt tegen een groot aantal infectieziekten, waaronder AIDS, mazelen, griep, tuberculose, kinkhoest pneumokokkenziekte en recent COVID-19. Ze publiceerde meer dan 100 peer reviewed publicaties en verschillende expert reviews.

Dit college is een samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.


Wil je meer Kennis & Debatprogramma’s bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.