Terugblik: 2020

Oh what a… year! Begin dit jaar verheugden we ons nog op dikke festivals, de grootste bezoekersaantallen in onze geschiedenis en prachtige programma’s van over heel de wereld. Dat zat er al gauw niet meer in. We sloten, heropenden op een kier, schaalden op, af, sloten weer, heropenden, sloten weer… En toch: steeds maakten we er wat van.

In 2020 werd Walk The Line geboren, presenteerden we Studio TivoliVredenburg, en waren al die kleinschalige concerten stuk voor stuk bijzonder.

Ook al zijn we er online, of (straks weer) live voor select gezelschap – we kunnen niet wachten tot TivoliVredenburg weer ‘gewoon’ uit zijn voegen barst.

Concert van het jaar: de uitslag

Wat was jouw TivoliVredenburghoogtepunt van 2020? Het piepje bij de eerste ticketscan in tijden? De ontroering bij het stemmen van het orkest? De moshpit-toen-die-nog-mocht? De livestream van de Election Night vanaf je eigen bank, of toch de lol met je online Popquizteam?

Die vraag stelden we aan onze bezoekers. Uit talloze, hartverwarmende reacties stelden we een top 10 samen!

Bekijk de top 10

‘Meer dan ooit kijken we uit naar een volgend jaar. Naar een jaar waarin we weer uit volle borst kunnen zingen, meedeinen met de mooiste livemuziek. Naar een jaar met lange rijen en volle zalen.
 
We kijken uit naar 2021 omdat er zoveel niet kon in 2020. Corona heeft ons allen in zijn greep. Toch proberen we binnen alle beperkingen muziek en cultuur te brengen. Hoe klein de kier ook is, hoe groot ‘een piano afstand houden’ soms ook lijkt. Muziek geeft troost, maakt vrolijk, verwondert, verbroedert en verruimt de geest. 
 
We wensen jullie een gezond en gelukkig 2021 en kijken uit naar het moment om jullie weer live te zien. 

Namens alle medewerkers van TivoliVredenburg,
Jeroen Bartelse, algemeen directeur’