Support Your Locals: The Village

8-5-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: support je lokale koffiezaak!

We gingen langs bij Lennaert Meijboom,  hij is samen met Angelo van de Weerd de eigenaar van The Village Coffee. Een lokale koffiebar die zich kenmerkt door de fijne sfeer, de betrokkenheid met muziek, en natuurlijk de beste, zelfgebrande koffie. Naast hun aanwezigheid op festivals als o.a. Lowlands, Into The Great Wide Open, Down the Rabbit Hole en Best Kept Secret, hebben ze naast een eigen branderij in De Nijverheid en een locatie bij het Science Park sinds een paar maanden een 2e locatie aan De Voorstraat geopend. Je kan er naast koffie drinken ook ontbijten en lunchen. Nu, in tijden van Covid-19, kan je er koffie to go halen, merchandise kopen en natuurlijk alle good stuff bestellen via de nieuwe webshop.

Wat is je connectie met TivoliVredenburg?
Eigenlijk in het kort is dat gewoon muziek. We zijn eigen The Village begonnen uit onze idealen en liefde voor muziek. Er werd niet veel alternatieve muziek gespeeld in de horeca vroeger. Dus heel lang geleden vonden wij al dat er meer coole muziek gedraaid moest worden op openbare plekken. Vanaf ons 16e kwamen wij al in Tivoli, als bezoeker om shows te kijken. Verder zijn we er altijd te vinden tijden Le Guess Who? En de connectie is eigenlijk alleen maar meer geworden, we zijn er verder natuurlijk gewoon vaak om concerten te bezoeken. Vanaf het eerste moment in het nieuwe gebouw vonden we het super mooi, en het geluid is ook heel goed. We voelden ons direct thuis daar. Het voelt ook een beetje als een bioscoop maar het werkt wel heel goed als het hele pand gebruikt wordt, en het is heel fijn om er dan, tijdens Le Guess Who?, te werken.

Wat doe je in tijden van Corona?
We hadden al heel lang plannen om een webshop te hebben, dat hebben we nu versneld gedaan. Dus daar zijn we nu heel druk mee. Door heel europa kan je nu onze koffie en merchandise bestellen. We zijn gewoon open op een van onze zaken, voor take away koffie, en de rest van het team is achter de schermen de branderij aan het verbouwen. Dus zo besteden we onze tijd eigenlijk; verbouwen, pakketjes versturen en take away koffie maken. We kunnen de keuken ook niet gebruiken nu, dus dat is wel heel jammer. Die hadden we net 2 maanden geopend en toen kon ‘ie weer dicht… Ik vind dit wel moeilijk. Ik mis shows en festivals zo erg. Als ik nu op een festival zou zijn zou ik alle bands kijken, ook de slechte. Gewoon werken en dan meteen alle bands kijken. En nu, we proberen gewoon nieuwe dingen te verzinnen voor The Village eigenlijk. Als ik vrij ben ben ik de hele tijd nieuwe dingen aan het bedenken. Ik zat deze week te brainstormen en dacht misschien moeten we wel iets als online instores doen. Dat kan gewoon voor de hele wereld nu.

Heb je nog tips of aanraders voor de lezer?
We zijn heel druk bezig om de webshop heel erg up to date te houden met exclusieve merch en elke week nieuwe bonen. We hebben een limited edition reprint van het ‘Stay Weird’ t shirt. Dus ja ‘Stay Weird’ eigenlijk. Dat is wel een goede tip.

Hoe kunnen wij The Village supporten?
Door koffie en merch te bestellen, en koffie af te halen. We zijn heel druk met de webshop nu, en om limited edition merch te verkopen. Dus bestel zoveel mogelijk online! Het aantal bestellingen groeit ook, we doen 2 keer per week de verzendingen. Dus dat is nu wel een focus van ons. En we gaan totes maken, longsleeves, hoodies. Die moeten we verkopen en dan kunnen we er weer wat bij maken. We moeten gewoon blijven draaien, want dat is gewoon lastig op dit moment. En we gaan in de toekomst ook trainingen geven in het maken van koffie. We willen dan trainingen geven voor 2 personen, op afstand. We gaan daar iets op verzinnen dat het qua ruimte kan. Maar dat zit er zeker aan te komen.

Welk lokaal initiatief vinden jullie nog meer leuk?
Wat Kapitaal doet is echt te gek, wat zij allemaal opzetten is echt super vet. Zij betrekken mensen echt bij hun studio, en ook de samenwerking met Stranded is echt top. En verder dB’s; dat is echt super vet. Die houding die zij hebben, echt low profile en echt punk. Ik voel mij daar zo thuis altijd. En het eten van Roots Rock Kitchen is heel erg goed. En verder Kromme Haring, Oproer, alle lokale bierbrouwers, zijn echt cool. En ook de Nijverheid, waar onze branderij zit, is echt een mooie plek. En alles in de buurt van de werkspoorkathedraal. Het is daar zo veranderd ten opzichte van 5 jaar geleden, dat is echt super cool eigenlijk.