Support your locals: Springhaver & Louis Hartlooper Complex

20-8-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: filmhuizen Louis Hartlooper Complex en Springhaver Theater. We spraken met publiciteitsmedewerkers Vincent en Geertje. 

Wat is je connectie met TivoliVredenburg?
Onze programma’s vullen elkaar heel leuk aan! Zo zijn we tijdens Le Guess Who bijvoorbeeld een van de festival locaties, waar muziek gerelateerde films draaien. Ook vertonen we af en toe films die een inhoudelijke link hebben met een concert dat plaats vindt bij TivoliVredenburg. In september ging bijvoorbeeld de documentaire Miles Davis in release bij ons en in Tivoli vond er later een reconstructie plaats van Miles Davis’ legendarische optreden uit 1960. Op deze manier versterken onze programma’s elkaar en wordt er voor extra context gezorgd.

Geertje: Ook op persoonlijk vlak is Tivoli zeker een speciale plek voor mij! Behalve dat ik er graag kom voor concerten, evenementen en festivals, heb ik er ook een aantal jaar gewerkt in de horeca, waar ik met heel veel plezier naar terug kijk. Soms was ik bijna 24 uur achter elkaar in het pand! Na een lange dienst gingen we vaak nog door naar een concert of dansnacht.

Vincent: Ik heb ook heel wat nachten doorgebracht in Tivoli, er zijn super goede feesten met telkens een eigen publiek. Bovendien is het te gek om je favoriete artiesten live te zien in je thuisstad. Van Goldfrapp tot Roisin Murphy, ze komen allemaal naar Tivoli. Ook host Tivoli een van mijn favoriete festivals Pieces Of Tomorrow, waarin de beste klassieke muziek te beluisteren. Van classics tot hedendaagse stukken, je kan ze allemaal horen met een biertje in je hand.

Wat doe je in tijden van corona?
Vincent: Het was best even een hele omslag: van een agenda die al helemaal vol stond met leuke evenementen en releases voor in april naar een agenda die helemaal leeg was.

Geertje: Tijdens de lockdown hebben we echter niet stil gezeten! Omdat we 365 dagen per jaar open zijn, blijft er nog wel eens een klusje liggen. Deze tijd bood de gelegenheid om overal een vers likje verf over aan te brengen, het koper te poetsen en alle hoekjes van ons pand grondig schoon te maken. Ook hebben we in Springhaver zaal 2 en Louis Hartlooper zaal 2 en 3 nu nieuwe stoelen en zijn de wc’s in Springhaver geheel gerenoveerd. Daarbij hadden we al een tijdje het plan om een webshop te openen en dat hebben we nu gedaan. Hier kan je digitale strippenkaarten en cadeaubonnen kopen.

Toen 1 juni dichterbij kwam, zijn we aan de slag gegaan met de voorbereidingen om weer open te kunnen. Alles moest worden herzien om het zo veilig mogelijk te maken voor onze bezoekers en ons personeel, dus dat was nog best een uitdaging! Hoewel we nog niet op volle toeren draaien, zijn we wel heel blij om iedereen weer te kunnen ontvangen voor een goede film, een diner of een borrel!

Wat kunnen we doen om LHC en Springhaver te steunen?
Vincent: Kom naar de film! Elke week zit ons programma bomvol allerlei mooie titels die even op de plank hebben gelegen maar deze zomer toch op het witte doek verschijnen. Daarnaast hebben zowel Louis Hartlooper als Springhaver twee van de mooiste en gezelligste terrassen van de stad waar je kan heerlijk in de zon kan genieten van de beste speciaalbiertjes. Mocht je toch later in het jaar weer eens willen langskomen, kan je alvast via onze webshop een Strippenkaart of cadeaubon kopen. Dan ben je helemaal voorbereid voor een toekomstig bezoek.

Welk lokaal initiatief vind je nog meer leuk?
Geertje: Oef! Er zijn zoveel leuke initiatieven op dit moment in Utrecht. Zo brachten onze buren, De Utrechtse Boekenbar, tijdens de lockdown alle boeken rond! Nu ze weer open zijn kun je ook in de winkel terecht boeken, een koffie to-go of een zelfs gebakken taart.  Ook heb ik tijdens de lockdown een 3 gangen diner besteld bij De Klub. Dat hadden ze super leuk gedaan. Echt uiteten, maar dan thuis. Maar of het nou om eten, muziek, kleding, boeken of wat dan ook gaat, het is vooral belangrijk om jonge, lokale, onafhankelijke initiatieven op te zoeken!

Hebben jullie nog tips om deze tijd door te komen?
Vincent: Elke zaterdag posten wij op social media een rubriek getiteld We X LHC/Springhaver waarin we persoonlijke herinneringen en anekdotes delen van onze vaste gasten en personeel. Het levert hele bijzondere verhalen op, van het ontmoeten van de ware liefde, tot mislukte blind dates en bevallingen in de zaal. We realiseren ons nu des te meer hoe LHC en Springhaver de mensen verbindt.