Support Your Locals: LE:EN

8-12-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze week: restaurant LE:EN, op Rotsoord. Normaal maken ze heerlijke fusion gerechtjes om te delen. Wat doen ze nu? We spraken met Marc Klopstra.

Wat doen jullie in tijden van corona?
LE:EN nog steeds open! We bezorgen warm eten in vrij groot gebied in Utrecht. We serveren elke donderdag t/m zondag een dagelijks wisselend menu dat ook voor 1 persoon te bestellen is. Dus heel het weekend lang, en elke dag en elke week weer nieuwe dingen op de kaart! We bezorgen in Lunetten, Hoograven, Rivierenwijk, Tolsteeg en de Bokkenbuurt. Je mag het eten ook warm bij ons komen afhalen.

Wat is jullie connectie met TivoliVredenburg?
LE:EN heeft voornamelijk een connectie met De Helling, het eigenzinnige poppodium. Onze buren! Voor corona organiseerden we samen regelmatig HE:LEEN, waarbij er heel in Rotsoord optredens te zien en te horen zijn. Ons podium wordt ook elk jaar gebruikt voor festival Le Guess Who.

Wat kunnen we doen om jullie te steunen? 
Je kan LE:EN steunen door onze bierproeverijen voor thuis af te halen, of door onze heerlijke gerechten te bestellen voor thuis. Bestellen kan via onze webshop op www.leen-restaurant.nl

Welke lokale initiatieven vind je nog meer leuk?
In de eerste lockdown was ons restaurant in gebruik als inpakcentrum voor de Locals Utrecht. Hier kan je pakketten kopen van Utrechtse producten. Zoals Utrechtse Limonades van de Roze Bunker, Utrechtse bieren, noten, kaas etc. Hiermee steun je de Utrechtse economie en haar makers.

Hebben jullie tips voor de lezers om deze tijd door te komen?
Blijf positief, ondersteun je lokale ondernemers, bestel rechtstreeks bij restaurants, maak wandelingen door onze prachtige stad, doe je mondkapje op en was je handjes!