Support your locals: Subcultures

3-9-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: spellenwinkel Subcultures. We spraken met eigenaar Tijn. 

Wat is je connectie met TivoliVredenburg?
Mijn moeder werkte jarenlang achter in de artiestenfoyer van Vredenburg. Als tiener kwam ik er dus heel vaak over de vloer. Ik herinner mij nog heel goed Doe Maar, dat was één van de eerste grote concerten die ik meemaakte. Nu gaan we graag met ons zoontje naar de familieconcerten. Vooral de speelse interactieve voorstellingen zijn een groot succes bij ons.

Wat doe je in tijden van corona?
Spelletjes maken het leven leuker. Dus juist nu willen we ervoor zorgen dat mensen plezier kunnen beleven met een leuk spel. In de winkel kunnen mensen terecht voor allerlei soort bord- en kaartspellen, maar we verkopen bijvoorbeeld ook puzzels. Onze escape room The Queen was helaas een tijdje gesloten, maar is nu weer open. We verwelkomen teams van maximaal 6 spelers en maken natuurlijk extra goed schoon. De afgelopen maanden hebben we ook gewerkt aan een escape room om thuis te spelen over de ondergrondse geheimen van Utrecht. We gaan het spel binnenkort lanceren en daar hebben we heel veel zin in! Meer informatie is straks te vinden op onze website en social media. Verder organiseren we samen met Stayokay en Oproer weer spelletjesmiddagen en avonden. 

Specifieke tip om jullie te steunen
Koop je spelletjes bij ons, dat kan ook online en in Utrecht bezorgen we dezelfde dag nog op de fiets. Weet je nog niet welke spel het beste bij je past? We geven graag advies.

Welk lokaal initiatief vind je nog meer leuk?
De Moestuin! Dit is een unieke plek in Utrecht en wij hebben een buiten escape room voor hen gemaakt. Ook deze is binnenkort te spelen.

Heb je nog tips voor de lezers om deze tijd door te komen?
Met een spelletje natuurlijk! Het bordspel Pandemic is een must-play. Ook de moeite waard zijn nieuwe Ticket to Ride: Amsterdam en het spel de Crew waarin je samen een ruimteschip bestuurt. Dat klinkt heel nerdy, maar dat is het niet. Lachen gegarandeerd.