Support your locals: Revenge

18-6-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: Revenge, ons stadsie’s eerste conceptstore die focust op duurzame kleding. Petra is eigenaar van de kleding, haar vriend Tristan beheert de webshop, Lynn staat in de winkel, Robert doet de administratie, Begüm is de eigenaar van de hairsalon en Melanie Marsman, met wie wij spraken, werkt in de webshop, staat in de winkel en beheert de social media & blogs.

Wat is jullie connectie met TivoliVredenburg?
Vroeger, zo’n 100 jaar geleden, verkochten we kaartjes voor feesten in Tivoli Oudegracht & De Helling. Lang zijn we overburen geweest toen TivoliVredenburg werd gebouwd. Nu sponsoren we iedereens lievelings-dj St. Paul met onze kleding. Buiten de winkel om ben ik fotograaf en al een paar jaar huisfotograaf bij Le Guess Who?. Zodra we weer mogen pakken we ook graag een showtje mee.

Wat doet Revenge in tijden van corona?
Tijdens de quarantaine werd iedereen creatief: Petra ging creatief balkontuinieren en banana bread bakken, Tristan deed een livestream dj-set vanuit The Duke of Tokyo, ik deed mee aan Instagram Challenges als @tussenkunstenquarantaine. De winkel is altijd instore & online geweest, maar tijdens deze periode waren we even webshop only. Met de deuren open is het natuurlijk een stuk gezelliger, maar we zijn heel dankbaar voor de waanzinnige support die we van onze (vaste) shoppers kregen toen we de fysieke deuren even moesten sluiten.

Hoe kunnen we Revenge steunen?
Blijf sustainable kopen! Op die manier behoudt de hele chain – van ontwerper tot maker tot verkoper – hun baan. Duurzame merken letten er met zorg op dat alle werknemers aan het werk kunnen blijven. En geitenwollensokken vibes zijn er al lang niet meer, wij zijn altijd op zoek naar de meest toffe en fashionable duurzame items. En het is natuurlijk goed voor je green karma.

Welk lokaal initiatief vinden jullie nog meer leuk?
Donkere tijden als deze halen verrassend genoeg het beste en creatiefste in mensen naar boven, dat werkt ontzettend inspirerend en komt er zoveel moois uit. Bijvoorbeeld Kapitaal’s Say No To Racism initiatief met Bas Kosters, Puha met limited edition tasjes & posters waarmee je ook de artiest steunt en Joline Jolink die mondkapjes uitgeeft die zijn gemaakt van reststof… Us locals gotta support each other!

Heb je nog quarantaine tips?
Als je de realiteit even wil vergeten kun je het beste guilty pleasure tv kijken met een glas wijn in de hand. 90 Day Fiance, Love after Lock Up… Daarnaast zijn we allemaal diehard fan van Rupaul’s Drag Race. Gelukkig waren er meerdere seizoenen te bekijken in de quarantaineperiode. De mantra’s passen we dan ook toe op onszelf; you betta WORK.