Support Your Locals: Punk Pizza

25-4-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: support je lokale pizzeria! Wij spraken met Miel Hollander van het Utrechtse PUNK PIZZA, gevestigd in Lombok en maker van de lekkerste no nonsense pizza's.

Wat is je connectie met TivoliVredenburg?
In Tivoli ben ik dronken geworden, heb ik gezoend met de verkeerde types, heb ik in volstrekt lege zalen bands gezien waar tien jaar later de hele stad bij aanwezig bleek, en zat ik regelmatig vast in een dampende en pogoënde meute die niet alleen de zaal maar ook de nabijgelegen Domtoren op haar grondvesten liet schudden.

Het is een plek waar ik vele vriendschappen heb gesloten die tot vandaag voortduren. Tevens is het een plek waar ik vele toenmalige en huidige medewerkers heb ontmoet en artiesten op een mooie manier stuk heb zien gaan voor en achter de schermen.

Daarmee vergeleken staat het huidige TivoliVredenburg nog maar aan het begin van haar muzikale carrière. Maar ik geniet nu al van de brede programmering en de enorme mogelijkheden van het geweldige complex.

Wat doe je in tijden van corona?
Samen met ons team proberen we Punk Pizza door deze periode heen te slepen. Ook ben ik me aan het voorbereiden op de tijd na deze lockdown. De ‘1,5 meter-economie’ is niet iets wat ons restaurant gaat redden gezien de oppervlakte van onze tent (20 m²). Dat zou dan een soort ‘punk private dining’ worden voor twee gasten?

Het wordt dus schuiven met veel onbekende puzzelstukjes de komende anderhalf jaar. Wat dat betreft ben ik drukker dan ooit. Ik heb me nog geen seconde verveeld.

Hoe kunnen we Punk Pizza steunen?
Gelukkig kunnen wij nog bezorgen. Dat doen we voorlopig op donderdag t/m zondag. Dus ja, bestel die pizza of haal ‘m af.  Check wel even goed ons bezorggebied op onze website. Voor degenen die daar buiten vallen.. op de woensdagen fiets ik stiekem ook naar andere wijken. Hoe je op die lijst komt is tot nu toe het best bewaarde geheim van Utreg.

Welk lokaal initiatief vind je nog meer leuk?
Er zijn zoveel hartverwarmende en leuke initiatieven ontstaan in de stad. Dat heeft me echt goed gedaan. Als het erop aankomt is er meer saamhorigheid in dit land dan bepaalde partijen je doen geloven.

Het supportyourlocals-Utrecht pakket, initiatieven vanuit DB’s, Oproer, Héron petit magasin, alle posters voor de ramen die ik op mijn bezorgrondes zie. Echt te veel om op te noemen.

Heb je nog quarantaine-tips?
Schaam je nergens voor. Ik ontsmet zelfs de boodschappen voordat ze koelkast in gaan. Ja, en ook over de post gaat een vreselijk geurend reinigingsdoekje heen voordat ik het open maak.

Denk eens aan een ander en drink op gepaste tijd een fles wijn om de scherpe kantjes van deze lockdown eraf te halen. Begin een livestream, maak een podcast, of flikker die puzzel uit je raam. Het dondert echt niet wat de rest ervan zegt en denkt. Als jij er gelukkig van wordt dan is het goed.

Nog een huishoudelijke tip: was je handen tot in den treure en smeer ze erna direct in met enkele druppels goede olijfolie. Een betere verzorgende handcrème bestaat er niet.