Support your locals: Plato

 

In deze tijd vinden ook wij het belangrijk om de locals te steunen. Iedere week stellen wij graag een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van vijf vragen. Deze week: Plato, de platenzaak op de Voorstraat. We spraken met mede-eigenaar Willem de Vries.

Wat doe je in tijden van corona?
Voor mij persoonlijk is er niet veel veranderd, dat gebeurt als je kinderen hebt. Dat relativeert. Ook het werken in Plato gaat gewoon door, weliswaar in iets mindere maten, maar ik ben dankbaar dat we niet dicht hoefden te gaan en er nog enigszins omzet te realiseren is. Wel is het leven er niet leuker op geworden, zo zonder concerten of een sociaal biertje. Hopelijk gaat dat ook weer snel de goede kant op. Veel tijd voor films en series, en mijn platen eens een wasbeurt te geven alvorens ze de kast in gaan.

Wat is je connectie met TivoliVredenburg?
Onder normale omstandigheden is er altijd veel contact tussen TivoliVredenburg en ons over aanstaande concerten en releases. Die dingen hangen natuurlijk enorm samen. Beide zijn goed voor marketingdoeleinden om concerten of releases extra onder de aandacht te brengen. Voorheen deden we ook kaartverkoop voor TivoliVredenburg, door online kaartverkoop en een nieuw ticketingsysteem is dat helaas verleden tijd. Aan concertbezoeken kun je altijd goed zien welke platen en artiesten er hot zijn of andersom aan de hand van een goedlopende release. Leuk om die wisselwerking te zien.

Hoe kunnen we Plato steunen? 
Ondanks dat er niet veel tot niets gereleased wordt in deze tijd zijn er nog tal van toffe platen gewoon op voorraad bij ons. Ook zijn er veel nieuwe vinyl aanbiedingen in deze schrale tijd. Veel platen van White Stripes/ Jack White of van Radiohead bijvoorbeeld. Het is heel tof om te zien dat vaste klanten aan je denken in deze tijd, het heeft ons de afgelopen weken enorm geholpen.

Welk lokaal initiatief vind je nog meer leuk?
Doordat ik zelf een winkel heb, ben ik mij altijd al enorm bewust geweest van lokaal kopen. En juist in deze tijd probeer ik lokale ondernemers extra te steunen. Via localsutrecht.nl bijvoorbeeld heb ik wat pakketten besteld. Tof initiatief ook omdat die boxen elke week veranderen en er elke week andere ondernemers gesteund worden door hun producten erin te doen.

Heb je nog quarantaine-tips?
Muziek kopen en luisteren! Het is prachtig!