Support Your Locals: Ping Pong Club

7-1-2021
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: de Ping Pong Club in de Tweede Daalsebuurt.

De Ping Pong Club de perfecte mix tussen spel en borrel. Hier kun je tafeltennissen, jeu de boulen, op een oldskool Nintendo, Playstation 1 of een van de 70 bordspellen spelen. Daarnaast is er ook een gigantisch terras (400 m2) langs het spoor tussen Utrecht en Amsterdam waar het in de zomer goed toeven is. We spraken met mede-eigenaar Jan Joost Verbij en bedrijfsleider Glen Kranenburg.

Wat doen jullie in tijden van corona? 
Ondanks dat we nu (en waarschijnlijk nog wel een tijdje) gesloten zijn, waren we blij dat we nog een tijdje gasten konden ontvangen ‘rond de tafel’. In deze vreemde tijd van sociale isolatie hebben mensen een uitlaatklep nodig. Het voelt goed dat wij die konden bieden. Nu zijn we tijdelijk helemaal gesloten; zodra de sportscholen weer open mogen, kunnen wij ook weer pingpongtafels verhuren. En zodra de tap weer open mag staan wij te springen om onze gasten ook te voorzien in de behoefte naar die andere uitlaatkleppen: een praatje, een bord en glas lekkers met een uitdagend spel om je mee bezig te houden.

In de eerste lockdown hadden we de Speel-O-Theek, Willie in je Woonkamer (online Koningsdag feestje), online pubquiz, t-shirts en truien, kerstpakketten en nog een aantal kleine dingen. We zijn nu op een punt aanbeland waar we sterk op zoek zijn naar initiatieven die wat duurzamer zijn dan losse projecten. Iets waar we onze tanden in kunnen zetten en wat structureel voor inkomsten zorgt. Dit is echter een uitdaging.

Wij merkten na de lockdown in het voorjaar dat de bereidwilligheid om online deel te nemen steeds minder werd. De beleving is toch anders. Onze locatie in de oude HTMU-loods van NS is geweldig. Het is groot, industrieel en heeft heel veel buitenruimte zonder buren waardoor wij echt een eigen vrijstaat hebben kunnen creëren. Nadeel hiervan tijdens corona is dat we op 5 hondenbezitters na geen passanten hebben die we kunnen lokken met een bord langs de weg. Daarom concentreren we ons nu op de kern van onze identiteit: in een toffe omgeving interactie stimuleren met spel. Daarom verhuren we onze tafeltennistafels en jeu de boules banen voor een paar uurtjes beweging en gezelligheid met je vrienden of familie en kan je daarna een glühwein meenemen.

Ook hebben lokale kunstenaars voor ons ping pong batjes op hun eigen wijze vormgegeven. De opening van de expositie zal samenvallen met opening van de horeca en dan zullen de batjes ook te koop zijn voor €40,- en het bedrag gaat volledig naar de makers. Je ziet de batjes op de foto.

Wat is jullie connectie met TivoliVredenburg? 
Wij hebben onze inspiratie voor de club opgedaan in Londen maar zijn bij Rond de Tafel in Park 6 wezen kijken hoe dat er in Nederland uitziet. Hier werd bij binnenkomst al bevestigd dat dit een enorm succes zou kunnen worden. De persoonlijke connectie gaat ver terug in de tijd. Jan Joost heeft in Tivoli aan de Oudegracht zijn eerste clubavonden beleefd. Het hoogtepunt is waarschijnlijk de Buitenwesten tour in 2005 geweest. Voor Glen is het tweeledig: hij is in Nieuw Zeeland opgegroeid en vond in Utrecht bij het Gegeven Paard zijn eerste baantje in Nederland. Hij kent het daarom ook door en door en heeft zijn passie voor de avondhoreca en cocktails daar gevonden.

Wat kunnen we doen om jullie te steunen? 
Het vrolijkst worden wij van het ontvangen van gasten en ze op te zien gaan in een potje tafeltennis. Alhoewel financiële steun zeker welkom en noodzakelijk is krijgen wij liever emotionele steun. Glen is begin november officieel gestart als bedrijfsleider en heeft in de weken ervoor 4 diensten kunnen draaien. Dat is geen leuk begin van een nieuw avontuur en al helemaal niet als je zoveel ambitie en plannen hebt als hij. Dus kom lekker spelen zodra het weer kan en leer Glen en ons café kennen.

Welk lokaal initiatief vind je nog meer leuk?
Je ziet dat veel horecazaken uit noodzaak geboren enigszins dezelfde acties opzetten. Dit is broodnodig om toch wat omzet te genereren en om verbinding te houden met de gasten. Een partij die een leuke creatieve toevoeging heeft gedaan is Maximus. Zij hebben Circus Maximus wat een korte walkthrough is om binnen te komen met o.a. lachspiegels en een bierrad van fortuin.

Hebben jullie nog tips voor de lezers om deze tijd door te komen?
Kom zodra het weer kan lekker een balletje slaan om even al je gedachtes uit te zetten.