Support Your Locals: Oliebollenkraam Verwijk

17-12-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: oliebollenkraam Verwijk, te vinden op het Vredenburgplein. We spraken met eigenaar Raymon Verwijk, die de kraam 32 jaar geleden heeft overgenomen van zijn vader. 

Wat doen jullie in tijden van corona?
We staan met onze kraam op het Vredenburgplein zoals altijd, maar we hebben wel wat moeten verhuizen. Onze normale plek was net te krap omdat mensen er ook nog langs moeten kunnen lopen, dus er is een iets andere plek aangewezen. We staan dit jaar precies 50 jaar op deze plek, dat hadden we graag gevierd maar dat kan helaas niet nu. Mijn familie is een echte oliebollenbakkersfamilie en dat al sinds 1848. Generatie op generatie geven wij het ambacht en de geheimen van het bakken van oliebollen door.

Wat is jullie connectie met TivoliVredenburg?
TivoliVredenburg staat op de hoek van het Vredenburgplein, dus er komen vaak mensen bij ons vragen waar het is. Dat was al zo toen het alleen nog Muziekcentrum Vredenburg was, maar nu met TivoliVredenburg wijzen we mensen nog steeds vaak de goede kant op.

Wat kunnen we doen om jullie te steunen? 
Oliebollen kopen natuurlijk! We hebben nog veel meer in ons assortiment. Mijn persoonlijke favoriet zijn de appelbeignets.

Hebben jullie tips voor de lezers ?
Elke bakker bakt anders en smaken verschillen, dus haal niet zomaar ergens een zak oliebollen. Mijn tip is: koop op verschillende plekken een paar bollen om te proeven, zodat je weet welke jij het lekkerste vindt!