Support Your Locals: Local Heroes

In deze tijden kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Iedere 2 weken stellen wij graag een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van vijf vragen. Nu: onze overbruren Local Heroes. Deze hairsalon en barbershop is dé plek in Utrecht waar 't gebeurt voor mannen en vrouwen, voor knippen, baardtrims en hot towel shaves. We spraken met Don Schröder:

Wat doe je in tijden van corona?
Contactberoepen waren 2 maanden verplicht gesloten, wij dus ook. Spannende tijden, met name de onzekerheid of- en wanneer we weer aan het werk konden zorgden voor de nodige stress en slapeloze nachten. Wat ik wel heel fijn vond was dat ik veel tijd met mijn zoontje van vijf heb doorgebracht, super quality-time, samen de duinen in, dieren spotten op de Veluwe, stopmotion filmpjes maken, leren fietsen en vooral veel buiten zijn, het was ten slotte topweer!

Gelukkig konden we vanaf 12 mei weer open en draaien we weer als vanouds. We proberen in ons privéleven en tijdens het werk in de barbershop zoveel mogelijk onze verantwoordelijkheid te nemen en houden we ons aan het protocol en de regels zodat we ook open kunnen blijven. We zien gelukkig ook dat onze klanten hierin alle medewerking geven en het van ons waarderen dat we we ons aan de maatregelen houden. In het begin hebben we geprobeerd te werken met mondkapjes op, maar dat was echt lastig. Ik als brildrager vond het met name erg vervelend dat mijn bril constant besloeg, ook spannend voor de klant bij wie je op dat moment een scheermes op de keel zet...

Hoe kunnen we Local Heroes steunen?
Tijdens de sluiting hebben klanten de mogelijkheid gehad ons te steunen door tegoedbonnen aan te schaffen. Dat we trouwe klanten hebben wisten we al, maar dat ze zo met ons begaan waren was fantastisch, klanten hebben massaal de waardebonnen aangeschaft. Ook hebben we veel steun-berichten ontvangen, echt helemaal te gek! Steun hebben we op dit moment niet echt nodig, dat kunnen anderen denk ik beter gebruiken dan wij. Er zijn nog steeds branches die keihard de gevolgen van de crisis dragen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet blij zijn met nieuwe klanten! Check de website www.localheroesutrecht.nl voor het maken van een afspraak.

Welk lokaal initiatief vind je nog meer leuk?
Ik heb veel mooie en leuke initiatieven voorbij zien komen. Een mooi voorbeeld vond ik de posters waar normaal gesproken de culturele aankondigingen op staan en dit keer door verschillende kunstenaars waren ontworpen met kekke teksten.

Heb je nog tips voor de lezers om deze tijd door te komen?
Binge watch op Netflix de serie Dark en kom als je het snapt mij uitleggen hoe het zit...

Wat is je connectie met TivoliVredenburg?
LOCAL HEROES zit letterlijk recht tegenover TivoliVredenburg en we komen er zelf met regelmaat. Natuurlijk komen veel van onze klanten bij Tivoli en ook een aantal medewerkers weet ons te vinden. Ook hebben we al een aantal keer artiesten binnen gehad die voor hun optreden nog bij LOCAL HEROES kwamen voor een haircut. Legendarisch is wat ons betreft het bezoek van Pete Doherty die in een bepaalde toestand met hond binnenkwam en geknipt wilde worden. Het bleek dat hij gevlucht was uit de tourbus en.... nou ja voor het volledige verhaal moet je maar eens langskomen.