Support Your Locals: Het Muzieklokaal

23-7-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: Het Muzieklokaal, waar je gezellig met elkaar kan lunchen, borrelen en dineren met klassieke muziek (en wekelijkse live concerten). We spraken met Sanne en Talitha, sinds 5 jaar de trotse eigenaren van Het Muzieklokaal.

Wat doe je in tijden van corona?
Net als alle horeca moesten ook wij op 15 maart onze deuren sluiten. We zijn een dag later meteen afhaalmaaltijden gaan verkopen. Hiervoor moesten we in één klap anders gaan koken, omdat onze normale gerechten niet geschikt waren voor takeaway. We hebben gemerkt dat lokaal ondernemerschap in deze tijden hartverwarmend loont. We hebben veel goede contacten met leveranciers en partners, en een trouwe schare vaste gasten. Onze gasten stonden massaal op de stoep om ons te steunen en we hebben in vertrouwen goede afspraken kunnen maken met partners. Het voelt echt alsof we elkaar door deze tijd heen helpen. Sinds 1 juni zijn we weer beperkt open, maar het blijft spannend zolang we 1,5 afstand moeten houden en we minder zitplekken hebben. Toch hebben we er vertrouwen in dat we het, juist met elkaar, gaan redden en dat Het Muzieklokaal ook de komende 5 jaar blijft bestaan!

Hoe kunnen we Het Muzieklokaal steunen?
Je kunt Het Muzieklokaal het beste steunen door lekker bij ons aan te schuiven en een hapje te komen eten. We hebben een nieuwe, behapbare en betaalbare kaart! De gerechten die we tijdens de sluiting zijn gaan koken, vielen zo goed in de smaak dat we op die manier zijn blijven koken. Alle gerechten zijn 14,95 en de basis is vegetarisch. Vlees (biologisch) of vis (duurzaam) kun je toevoegen en er is altijd 1 vegan optie. Elk seizoen maken we 4 herkenbare gerechten, zoals een lasagne of een quiche, een maaltijdsalade of een maaltijdsoep, waarvan we de ingrediënten elke maand wisselen. Zo is het mogelijk alles huisgemaakt te koken en is er altijd wat te kiezen.

Maar naast de horeca heeft de culturele sector het natuurlijk ook erg zwaar. En Het Muzieklokaal is 5 jaar geleden opgericht met een doel dat juist verder gaat dan alleen maar horeca uitbaten of geld verdienen. Het Muzieklokaal heeft als doel cultuur in de vorm van klassieke muziek samen te brengen met horeca. Door klassieke muziek naar een laagdrempelige omgeving te halen, hopen we er zoveel mogelijk mensen mee in aanraking te brengen. Musici, vaak zzp'ers, hebben de laatste maanden natuurlijk plotseling hun inkomsten zien verdampen. Daarom hebben we een plan bedacht waarmee je ook musici een hart onder de riem kunt steken, waarmee je kunt zorgen dat er weer live muziek gaat klinken in Het Muzieklokaal en jij weer kunt genieten van mooie klanken! We willen 15.000 euro ophalen en zo jonge, ondernemende musici een vergoeding van 500 euro bieden per concert bieden. Met jouw steun kunnen we de reeks IMAGINE alvast voorfinancieren. Zodat we zo snel mogelijk weer met elkaar kunnen genieten van klassieke muziek onder het genot van een biertje en een lekker hapje. Ga voor informatie naar www.hetmuzieklokaal.nl/crowdfunding.

Welk lokaal initiatief vind je nog meer leuk?
Podia en vooral ook kleine podia hebben het heel moeilijk in deze tijden. Zo zitten ook onze lieve overburen, poppodium EKKO, in zwaar weer. Utrecht zou Utrecht niet zijn zonder EKKO en we hopen dat ze steun krijgen zodat ook zij het gaan redden!

Heb je nog tips om deze tijd door te komen?
Eerlijk, transparant en lokaal ondernemen levert misschien in eerste instantie niet altijd direct het meeste geld op, maar een goed netwerk en inbedding betaalt zich in deze tijden dubbel en dwars terug. Wij raden iedereen willen aan lokaal en bewust te ondernemen. Kwaliteit komt juist in deze tijd bovendrijven. De bedrijven die niet alleen denken aan geld verdienen maar ook aan waarde toevoegen, hebben een belangrijke voorsprong in onzekere tijden.

Wat is jullie connectie met TivoliVredenburg?
We delen de liefde voor muziek in het algemeen, en klassieke muziek in het bijzonder. We hopen dat we door zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor klassieke muziek, de drempel verlagen om eens naar een concert te gaan.