Support your locals: De Bierverteller

26-6-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: De Bierverteller, een bijzondere bierwinkel die niet alleen bier verkoopt, maar er ook - zoals de naam al suggereert - graag over praat. Daarom organiseren ze ook workshops en proeverijen met bier. We spraken met eigenaar Luisa.  

Wat doe je in tijden van corona?
"Bier verkopen. En blijven proeven. Het is een beetje gek maar bij ons is het de laatste tijd erg druk. Ik ben enorm dankbaar dat wij open mochten blijven en dat mensen ook in corona-tijden naar de bierboetiek komen om bier te kopen. We hebben de winkel omgetoverd tot een soort bierapotheek waar klanten aan een balie hun bieren konden bestellen. Dat was ook nog eens heel erg leuk om te doen. Je hebt op deze manier contact met iedere klant en we konden zo doen wat we het liefst doen: vertellen over bier!"

Hoe kunnen we De Bierverteller steunen?
"We hebben de afgelopen maanden heel veel steun ervaren. Veel vaste klanten die naar de winkel bleven komen maar ook nieuwe klanten die we nu vaker terug zien. Ontzettend fijn! Ik hoop natuurlijk dat dit zo blijft maar ik ben ook blij dat de horeca nu eindelijk weer open is. Maar als je De Bierverteller wilt (blijven) steunen, kom dan naar de bierboetiek om bier te kopen of boek een proeverij op locatie! En als je dan toch al in de Twijnstraat bent, ga ook eens langs bij de andere ondernemers in de straat!"

Welk lokaal initiatief vind je nog meer leuk?
"Poeh, waar moet ik beginnen….? Terwijl het bij ons in corona-tijden best druk is zag ik om me heen hoe lokale brouwerijen, biercafé’s en restaurants het ontzettend moeilijk hebben. Ondanks alles weten zij deze tijd op de meest creatieve manieren door te komen. Je kunt bij ons terecht voor lokale bieren en goed advies maar ga vooral ook naar de lokale brouwerijen, (bier)cafés en restaurants om daar een Utrechts biertje te drinken!"

Heb je nog quarantaine-tips?
"Nu de maatregelen aan het versoepelen zijn is mijn tip: reserveer een tafeltje in je favoriete kroeg, restaurant of brewpub!
En als je dan toch echt in quarantaine moet ga op smaakavontuur. Bestel bieren bij je favoriete brouwerij en ga blindproeven. Maak notities bij wat je ruikt en proeft. Soms ontdek je de meest gekke dingen. Bijvoorbeeld dat bier naar strandbal kan ruiken. Dit kan trouwens ook met iets anders dan bier….aardappelen of tomaten bij voorbeeld."

Wat is je connectie met TivoliVredenburg?
"Ik kom er graag en regelmatig voor optredens. De laatste keer is alweer veel te lang geleden. Dat was Le Guess Who? geloof ik… of Bill Callahan? Hoogste tijd om weer eens langs te komen!"