Support Your Locals: dB's

22-5-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: dB’s, een concertzaal met oefenruimtes, een bar, eten van Roots Rock Kitchen en Studio Moskou. We spraken met bedrijfsleider Bas Allein Richir, tevens drummer van Tusky, over de initiatieven van dB’s. En we hebben goed nieuws, de oefenruimtes zijn weer open!

Wat doe je in tijden van corona?
Sinds we dicht moesten hebben we een aantal initiatieven opgestart om allemaal nog wat zinnigs te kunnen doen en om toch nog wat omzet te kunnen draaien. Naast alle klussen die toch al op de planning stonden zijn we onder andere begonnen met het streamen van liveshows. Het begon met een van de gecancelde bands die het leuk vond om de show op een bepaalde manier toch door te laten gaan, maar inmiddels hebben we een heel programma lopen met meerdere streams per week.

Daarnaast hebben we een webshop opgetuigd waar je dB’s merch en bierpakketten, samengesteld door onze bierconnaisseurs, kunt bestellen.

We merken dat een hoop mensen ons missen. De streams worden goed bezocht en mensen komen het liefst hun bestelde pakketten zelf ophalen om toch even het dB’s-gevoel mee te krijgen.

Inmiddels kun je gelukkig weer bij ons oefenen. We hebben alle ruimtes en gangen coronaproof ingericht en hebben een schema gemaakt waarin bands elkaar niet op de gang tegen hoeven te komen. Voor een hoop mensen is muziek maken met anderen een soort eerste levensbehoefte, dus we zien dat mensen erg blij zijn weer bij ons terecht te kunnen.

Hoe kunnen we dB's steunen?
Kom vooral gewoon weer lekker oefenen met je band (of begin een band)! Je kunt natuurlijk ook van alles kopen in de dB’s webshop: t-shirts, bierpakketten, rompertjes. Maar je kunt ook de livestreams kijken en een bijdrage doen via de webshop: deze komt ten goede van de band en dB’s.

Welk lokaal initiatief vind je nog meer leuk?
Roots Rock Kitchen, het restaurant wat in dB’s gevestigd is, bezorgt 1 keer per week superlekkere vega maaltijden aan huis. Naast Roots Rock Kitchen vinden we Solidarity Food van ACU echt een topinitiatief. De vrijwilligers delen gratis eten uit aan dak- en thuislozen. Je kunt op hun website kijken hoe je hen kunt steunen.

Heb je nog quarantaine-tips?
Muziek maken natuurlijk! Het leukste is samen, en gelukkig kan dat bij dB’s sinds afgelopen week weer. Maar we zitten nu allemaal ook meer thuis. Je kunt dus ook bijvoorbeeld een nieuw instrument leren bespelen. Ik ben zelf drummer, maar in de afgelopen periode heb ik mijn zelfquarantaine banksessies besteed aan het bijschaven van mijn matige gitaarskills.

Wat is je connectie met TivoliVredenburg?
Voordat Paul de Brabander 25 jaar geleden dB’s oprichtte, is hij betrokken geweest bij de oprichting van Tivoli. Hij heeft daar 10 jaar lang gewerkt. We werken tegenwoordig geregeld samen met TivoliVredenburg, ook op inhoudelijk vlak. Zo is dB’s onder andere een locatie van Le Guess Who?. En natuurlijk drinken we ook graag een biertje bij elkaar. 😉