Support your locals: Broekmans & Van Poppel

6-8-2020
 

Tijdens de coronacrisis kunnen de Utrechtse locals jouw steun goed gebruiken. Daarom stellen wij regelmatig een lokale ondernemer aan je voor aan de hand van een aantal vragen. Deze editie: bladmuziekhandel Broekmans & van Poppel. We spraken met Dinant.  

Wie zijn jullie?
Bladmuziekhandel Broekmans & Van Poppel bestaat al meer dan 100 jaar en heeft in 1990 een vestiging in Utrecht geopend. De sterke specialisatie op het gebied van bladmuziek en de grootte van het assortiment geven deze winkel een uniek karakter. De zaak in Utrecht is overzichtelijk en nodigt uit om in rond te lopen. Klanten kunnen overal goed bij en hebben gelegenheid om de bladmuziek rustig te bekijken. Deskundig personeel kan adviseren waar nodig en is altijd bereid om lastige vragen uit te zoeken. Broekmans & van Poppel is al jarenlang een instituut voor musici, niet alleen in Nederland, maar ook in heel Europa. Behalve klassieke muziek wordt er ook veel populaire muziek verkocht en voor allerlei instrumenten: van doedelzak tot ukelele. Er is een ruime keuze aan literatuur over muziek en er is een grote collectie tweedehands muziek.

Wat doen jullie in tijden van corona?
Tijdens de lockdown zijn we wel open gebleven, maar hebben we de openingstijden beperkt. Het werd erg rustig doordat er geen klanten van buiten de regio Utrecht meer kwamen. Het conservatorium was gesloten, alle concerten en muziekfestivals afgelast en grote evenementen geschrapt. We hadden daardoor de tijd om flink op te ruimen in de winkel en we hebben heel veel dozen tweedehands muziek uitgezocht en uitgeprijsd.

Hoe kunnen we Broekmans & Van Poppel steunen?
Vertel aan iedereen dat er nog een winkel is waar je bladmuziek kunt uitzoeken in alle soorten en maten. Vind je het belangrijk dat die blijft bestaan, bestel dan niet via een webshop, maar kom gewoon langs.

Hebben jullie nog tips om deze tijd door te komen?
Zelf muziek maken. Je bent nooit te oud om nog een instrument te leren bespelen.

Wat is jullie connectie met TivoliVredenburg?
Al jarenlang hangen jullie posters op onze winkelruiten. Daarnaast zitten de medewerkers van Broekmans & van Poppel regelmatig in een van de zalen en zien we jullie medewerkers en ook sommige artiesten bij ons in de winkel.